Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
28.5°C31.9°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
31 °C
29.8°C31.9°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
31.6°C33.7°C
2 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
28.6°C28.8°C
4 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
31.9°C31.9°C
4 BF 33%
Πάρνηθα / Ο ισχυρισμός για αγοραπωλησία ναρκωτικών και η απάντηση των εθελοντών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάρνηθα / Ο ισχυρισμός για αγοραπωλησία ναρκωτικών και η απάντηση των εθελοντών

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΡΝΗΘΑ

Κατηγορηματικά διαψεύδουν τον ισχυρισμό της αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών οι δράστες της άγριας επίθεσης κατά των εθελοντών στην Πάρνηθα, όπου είχαν μεταβεί εκεί, προκειμένου να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια.

Ειδικότερα, οι πέντε συλληφθέντες για την βίαιη επίθεση εναντίον των εθελοντών προέβαλαν τον ισχυρισμό στις Αρχές ότι το επεισόδιο προκλήθηκε εξαιτίας της αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες ανέφεραν ότι οι εθελοντές τους έδωσαν κατά την πρώτη επαφή τους τις ναρκωτικές ουσίες. Όταν διαπίστωσαν ότι οι ναρκωτικές ουσίες που αγόρασαν με οικονομικό τίμημα 50 ευρώ, δεν ήταν αντίστοιχης ποιότητας, αποφάσισαν να επιστρέψουν και να τους ζητήσουν το λόγο.

Οι δύο εθελοντές μέσω του enikos.gr ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε αγοραπωλησία ναρκωτικών και πως η επίθεση που δέχτηκαν ήταν εντελώς απρόκλητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κάναμε πεζοπορία 32 χλμ με το στίγμα μου στη διάθεση όλων των εθελοντών που μπορούσαν να το δουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Περπατούσαμε και καθαρίζαμε. Είναι άκρως αστείο να συνέβη αυτό για να κάνω με τους εθελοντές μου εμπόριο ναρκωτικών. Είναι δυνατόν; Αυτό που ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι δεν έγινε ποτέ. Δεν υπήρξε αγοραπωλησία ναρκωτικών. Επιτέθηκαν τελείως αναίτια.

Πως οι Αρχές εντόπισαν τους δράστες της επίθεσης

Οι Αρχές συνέλεξαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες σε παραπάνω από 30 σημεία και σε απόσταση άνω των 18 χιλιομέτρων από το συμβάν.

Από την ανάλυση του υλικού, προέκυψε ότι οι δράστες επέβαιναν σε δύο οχήματα, ενώ χαρτογραφήθηκαν και τα δρομολόγια που ακολούθησαν προς το σημείο που έλαβε χώρα η έκνομη πράξη, καθώς και η αποχώρηση τους από αυτό.

Στον εντοπισμό τους παράλληλα, συνέβαλε η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών που αφορούσε τόσο το σημείο όπου έγινε το επίμαχο περιστατικό, όσο και κατά μήκος του δρομολογίου των οχημάτων των δραστών, πριν και μετά την πράξη. Στη συνέχεια έγινε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων τηλεφωνικών συνδέσεων, από την οποία προέκυψαν συνομιλίες μεταξύ των κατηγορούμενων.

Από τις συνομιλίες αυτές, οι Αρχές συμπέραναν ότι οι κατηγορούμενοι διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, ενώ από τις συνομιλίες προκύπτει ότι φοβόντουσαν μήπως  εντοπιστούν και συλληφθούν από την αστυνομία.

Οι δράστες της επίθεσης συνελήφθησαν χθες Πέμπτη κατά τις πρωινές ώρες μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών στις περιοχές των Αχαρνών και Αιγάλεω.

Κατά τη διενέργεια σωματικών ελέγχων, κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου πεταλούδα, και πλήθος κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή του από τον τόπο του συμβάντος.

Σήμερα, Παρασκευή (21/06), οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην καταγγελία της άγριας επίθεσης που δέχθηκαν από αγνώστους το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαίου προχώρησαν εθελοντές στην Πάρνηθα.

Όπως περιγράφουν τα θύματα της επίθεσης, την Παρασκευή αποφάσισαν να βοηθήσουν την δράση της οργάνωσης VA Saving his Hood μαζεύοντας σκουπίδια από την Δυτική Πάρνηθα. Η δράση επρόκειτο να συνεχίσει και την επόμενη ημέρα και έτσι κάποιοι αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής.

Περίπου στη 01:30, δυο αμάξια με 7-8 νεαρούς έφτασαν στο σημείο. Όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν τους κατασκηνωτές, τους πλησίασαν με φακούς και τους τραμπούκισαν ρωτώντας: «Από που είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι». Όταν τους εξήγησαν ότι είναι εθελοντές που καθαρίζουν το βουνό, οι άγνωστοι έφυγαν, με το θέμα να φαίνεται να λήγει εκεί. Μετά από 10 λεπτά όμως, επέστρεψαν με αυτοκίνητα και όπως λέει ένα από τα θύματα της επίθεσης φώναζαν «Κάναμε comeback».

«Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν στο πάτωμα ξαπλωμένοι και έτσι ξεκίνησαν να μας χτυπάνε και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος» λέει θύμα της επίθεσης και συμπληρώνει πως πριν καλά-καλά προλάβουν να αντιδράσουν, είχαν φύγει.

Σύμφωνα με την καταγγελία, έναν από τους εθελοντές, τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μια ακόμα στον ώμο, ενώ από τα χτυπήματα, του έσπασαν και τη μύτη. Όπως λένε επίσης, πέρασαν τη μισή νύχτα με αγωνία για την τύχη του εθελοντή με τις πολλαπλές μαχαιριές, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL