Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
30 °C
28.5°C31.3°C
3 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
29.3°C32.1°C
4 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
27.7°C29.8°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
29.8°C31.6°C
5 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
31 °C
30.7°C30.7°C
3 BF 34%
Φωτιά στην Ύδρα / Ο μεγαλοεπιχειρηματίας από το Καζακστάν λέει ότι ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στην Ύδρα / Ο μεγαλοεπιχειρηματίας από το Καζακστάν λέει ότι ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ

Σκάφος που εμπλέκεται στη φωτιά στην Ύδρα
(EUROKINISSI)

Δεν έχει τέλος το φιάσκο των ελληνικών αρχών με τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ύδρα συνεπεία χρήσης βεγγαλικών, με υπαίτιους –όπως όλα δείχνουν– το πλήρωμα και τους μισθωτές της θαλαμηγού «Περσεφόνη 1» το βράδυ της Παρασκευής 21/6.

Υπενθυμίζεται πως στους μισθωτές του σκάφους, μεγαλοεπιχειρηματίες από το Καζακστάν, επετράπη να φύγουν από την Ελλάδα, χωρίς να εξεταστούν από τις ελληνικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάμεσά τους ήταν ο Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Καζακστάν, ο οποίος με γραπτή του δήλωση που δημοσιεύστηκε σε ΜΜΕ της χώρας του, αναφέρεται στην υπόθεση, επιβεβαιώνοντας ότι έφυγαν ανενόχλητοι.

«Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς όταν μάθαμε για τις κατηγορίες που ακολούθησαν στον Τύπο μετά την επιστροφή μου και αρνούμαι κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία», είπε ο Αμπουλγκαζίν, εκφράζοντας τη «βαθύτατη λύπη» του για τη φωτιά.

Όπως αναφέρει, ναύλωσε τη θαλαμηγό Persephoni I για την περίοδο από τις 12:00 (μεσημέρι) 15 Ιουνίου 2024 έως τις 12:00 τις 22 Ιουνίου 2024 για να οργανώσει μια κρουαζιέρα για τον ίδιο και τους καλεσμένους του στα νησιά της Ελλάδας.

«Πριν την αναχώρησή μας από την Ελλάδα, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου, μίλησαν μαζί μας εκπρόσωποι των ελληνικών αρχών, οι οποίοι δεν προέβαλαν καμία αξίωση εναντίον μου ή των καλεσμένων μου σε σχέση με αυτό το περιστατικό. Έτσι, συνεχίσαμε να ακολουθούμε τα προκαθορισμένα ταξιδιωτικά μας σχέδια. Να σημειωθεί ότι ορισμένοι επισκέπτες έχουν ήδη αναχωρήσει το πρωί της 21ης Ιουνίου 2024».

Ο Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν προσθέτει λέγοντας:

«Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου κάναμε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά. Ακολουθήσαμε αυστηρά τους κανόνες πυρασφάλειας που θεσπίστηκαν στο γιοτ. Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου ζητήσαμε από το πλήρωμα του γιοτ ή από άλλα τρίτα μέρη να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά.

Τηρούμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ακολουθούμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους.

Λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω ή να κάνουμε εικασίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL