Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
30.8°C32.9°C
5 BF 29%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
34 °C
32.5°C34.9°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
32.7°C34.0°C
2 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.1°C28.0°C
5 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
31.2°C31.2°C
4 BF 20%
Δολοφονία Καραϊβάζ / Απειλητικά μηνύματα δέχεται ο δικηγόρος της οικογένειας του δημοσιογράφου (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Καραϊβάζ / Απειλητικά μηνύματα δέχεται ο δικηγόρος της οικογένειας του δημοσιογράφου (βίντεο)

Γιώργος Καραϊβαζ

Αύριο Τετάρτη (26/6) αρχίζει η δίκη των δύο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και ενώ μέχρι σήμερα οι έρευνες της ΕΛΑΣ δεν έχουν οδηγήσει σε εκείνους που έδωσαν την εντολή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντώνης Ξυλουργίδης, δικηγόρος της οικογένειας καθώς δεν θα εκπροσωπεί πλέον την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ ο προφυλακισμένος δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα.

Παράλληλα επέκρινε το γεγονός ότι η δολοφονία του θεωρείται εργατικό ατύχημα ντροπή στη μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ χαρακτηρίζεται ως «εργατικό ατύχημα».

Ο Αντώνης Ξυλουργίδης ανέφερε ότι αύριο θα καθίσουν στο εδώλιο δύο άτομα που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Καραϊβάζ χωρίς οι ίδιοι να έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους και χωρίς να έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα οι «εγκέφαλοι» της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι αναμένει από την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της και ζητεί από τις Ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό και την καταδίκη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και την αποκάλυψη όλων των πτυχών του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Τρία χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και για τους δημοσιογράφους διεθνώς η υπόθεση παραμένει υψίστης σημασίας και θα παραμείνει έως ότου καταδικαστούν οι υπεύθυνοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και καλεί τη Διευθύνουσα Επιτροπή και την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας να παρακολουθούν στενά την υπόθεση, σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς και οργανώσεις, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη προκειμένου να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας του θύματος και της ελληνικής δημοσιογραφικής κοινότητας, η οποία παραμένει συγκλονισμένη από την άγρια δολοφονία του συναδέλφου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL