Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
23.8°C27.9°C
1 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C24.2°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.5°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.8°C23.2°C
1 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C24.6°C
0 BF 73%
Εκτέλεση Ζαμπούνη / Αστυνομικοί παίζουν στα δάκτυλα τους μαφιόζους αλλά μόνο στα κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτέλεση Ζαμπούνη / Αστυνομικοί παίζουν στα δάκτυλα τους μαφιόζους αλλά μόνο στα κανάλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΑΜΠΟΥΝΗ
screenshot

Κωμικοτραγικές καταστάσεις ζουν οι πολίτες κάθε φορά που εκτελείται ένα συμβόλαιο θανάτου μεταξύ νονών της Greek mafia καθώς αστυνομικοί εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα και αναφέρονται με λεπτομέρειες στις παρανομίες των θυμάτων και των δραστών που όλο αυτό το διάστημα κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ιδιότυπο σόου το είδαμε και στην περίπτωση της εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη, το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, που όλοι οι αστυνομικοί που εμφανίστηκαν στα κανάλια ήξεραν τα πάντα για τη δράση του, το παρατσούκλι του, πόσα χρήματα πήραν οι εκτελεστές. Γνώριζαν εδώ και χρόνια και παρόλα αυτά κυκλοφορούσε ελεύθερος μέχρι να δολοφονηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σταύρος Μπαλάσκας, που εμφανίζεται ως αστυνομικός αναλυτής, σε συνεντεύξεις του είπε ότι ήταν πληρωμένο συμβόλαιο, από τα πιο ακριβά στην πιάτσα, ότι τον είχαν ηρεμήσει και δεν είχε μπράβους μαζί του.

Ο Στ. Μπαλάσκας με απόλυτη φυσικότητα περιέγραψε τα έργα και τις ημέρες του Βαγγέλη Ζαμπούνη αποκαλώντας τον μάλιστα με το παρατσούκλι του.

«Ο Ζαμπόν ήταν αρχινονός όχι σαμιαμίδι της νύχτας. Μέσα στο τσαντάκι του είχε το πιστόλι του και στο πορτμπαγκάζ το γεμάτο καλάσνικοφ. Ο Ζαμπόν ήταν βασικός εκτελεστής, εκτελούσε συμβόλαια και είχε και ένα με ανώτατη δικαστικό που δεν μπόρεσε να εκτελέσει γιατί αποκαλύφθηκε από συγγενή αρχινονού. Μπήκε στο μάτι κάποιων και τον κυνήγησαν».

Και ο αστυνομικός συνέχισε τη γλαφυρή περιγραφή του λέγοντας ότι ήταν «Πολύ ακριβό το συμβόλαιο και είναι πολύ πεπειραμένοι, μάστορες. Κάνουν τη δολοφονία και σε δύο ώρες έχουν φύγει από την Ελλάδα».

Στο ερώτημα αφού οι αστυνομικοί έχουν τόσα στοιχεία γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος, ο Στ. Μπαλάσκας απάντησε: «Είχαν στοιχεία αλλά δεν μπορούσε η αστυνομία να τον “δέσει”. Είναι πάνω από 30 συμβόλαια που δεν τα έχει εξιχνιάσει η αστυνομία. Δεν τα έχει πάει καλά σε αυτόν τον τομέα». 

Και συνέχισε περιγράφοντας πού είναι τα γραφεία τους: «Δεν μιλάνε ακόμα και να τους δώσεις ένα δισεκατομμύριο. Οι φυλακές είναι τα κεντρικά γραφεία των μαφιόζων. Ο Κορυδαλλός είναι τα κεντρικά γραφεία τους όπως είναι η ΓΑΔΑ για τους αστυνομικούς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 για να πει στους πολίτες ότι δεν νοιάζουν τους εκτελεστές οι παράπλευρες απώλειες γιατί έχουν εισπράξει μεγάλο συμβόλαιο θανάτου και ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είναι γνωστό πως ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα της νύχτας αν όχι το νούμερο 1.

Μάλιστα με απόλυτη φυσικότητα είπε ότι όλους τους γνωρίζει η αστυνομία, ότι είναι πάνω από 500 ονόματα και ότι το πρόβλημα είναι με τους μάρτυρες.

«Το μεγάλο πρόβλημα σε τέτοια περιστατικά δεν μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά η αστυνομία», είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL