Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.2°C27.9°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.9°C27.1°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
24 °C
24.0°C24.4°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.8°C26.4°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 73%
Πυρκαγιές / Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο - Εκκενώθηκε η Καρδάμαινα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιές / Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο - Εκκενώθηκε η Καρδάμαινα

Φωτιά στην Κω
Kosnews24.gr

Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στη Χίο και την Κω με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα, που ξέσπασαν τη Δευτέρα (1/7).

Όπως αναφέρει το politischios.gr στη Χίο βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στην περιοχή Κουκουδότσουμπος και το άλλο νότια της Σιδηρούντας. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ τα εναέρια μέσα πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους ρίψεις νερού, επιστρέφοντας στις βάσεις τους, αφήνοντας το έργο της κατάσβεσης στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συνολικά στο σημείο επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Χίο καθώς και 21 οχήματα.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι μέτριας έντασης από βόρειες διευθύνσεις με τάσεις εξασθένισης (σύμφωνα με τις προβλέψεις) κάτι που ίσως βοηθήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να μην εξαπλωθεί περαιτέρω το πύρινο μέτωπο.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 7:30 εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια.

Όπως αναφέρει το kosnews24.gr κάτοικοι και επισκέπτες που απομακρύνθηκαν από την Καρδαμαίνα, έχουν μεταφερθεί μεταξύ άλλων στο γήπεδο Αντιμάχειας και το Λύκειο, ενώ παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εκκενωθεί και ορισμένα ξενοδοχεία. 

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των όσων δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες στη Χίο.  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε  52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας.

Νωρίτερα σε ανάρτησή τους οι Εποχικοί Πυροσβέστες έκαναν λόγο για τέσσερις τραυματίες πυροσβέστες στη Χίο και έναν εθελοντή συνταξιούχο πυροσβέστη, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική, ανέφερε ότι συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, άντρας ως «υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL