Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
28.5°C31.9°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
31 °C
29.8°C31.9°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
31.6°C33.7°C
2 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
28.6°C28.8°C
4 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
31.9°C31.9°C
4 BF 33%
Πάρνηθα / Πέντε συλλήψεις για τη βίαιη επίθεση κατά εθελοντών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάρνηθα / Πέντε συλλήψεις για τη βίαιη επίθεση κατά εθελοντών

Σοκαριστική επίθεση σε εθελοντές που καθάριζαν - «Μας μαχαίρωναν δίχως έλεος»
(INSTAGRAM.COM)

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για την βίαιη επίθεση κατά εθελοντών, που μάζευαν σκουπίδια στην Πάρνηθα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ, σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την σχετική καταγγελία οι εθελοντές βοηθούσαν οργάνωση σε δράση της μαζεύοντας σκουπίδια από την Δυτική Πάρνηθα. Η δράση επρόκειτο να συνεχίσει και την επόμενη ημέρα και έτσι κάποιοι αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής.

Τα ξημερώματα όμως της 25 Μαΐου, επτά άτομα, που επέβαιναν σε 2 οχήματα, προσέγγισαν τους εθελοντές και, έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ τους, επιτέθηκαν σε βάρος 2 εθελοντών, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου και με γροθιές, τους οποίους τραυμάτισαν βαριά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία κατάφερε μέσω ερευνών και με αναλύσεις βίντεο να ταυτοποιήσουν τους πέντε και τους συνέλαβαν σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Αχαρνών και του Αιγάλεω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), πλήθος κινητών και τα 2 οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή ακόμα ενός ατόμου, που ανήκει στον κύκλο των δραστών, σε υπόθεση ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.

μαχαίρι που κατέσχεσε η ΕΛΑΣ
astynomia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL