Live τώρα    
34°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
34 °C
33.0°C35.9°C
4 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
34 °C
32.7°C34.8°C
4 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
37 °C
36.6°C37.0°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.8°C31.4°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
39 °C
38.8°C38.8°C
3 BF 17%
Θεσσαλονίκη / Αποτροπιασμός - Γατάκι βρέθηκε με κομμένα τα τρία πόδια του - Κατατέθηκε μήνυση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Αποτροπιασμός - Γατάκι βρέθηκε με κομμένα τα τρία πόδια του - Κατατέθηκε μήνυση

Θεσσαλονίκη: Γατάκι βρέθηκε με κομμένα τα τρία πόδια του – Ο ακρωτηριασμός προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι

Σοκ προκαλεί νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Θεσσαλονίκη. Ένα γατάκι εντοπίστηκε με ακρωτηριασμένα τα τρία του άκρα με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για παρέμβαση ανθρώπινου χεριού.

Το γατάκι βρέθηκε την προηγούμενη Κυριακή και παρ’ ότι οι αρχικές σκέψεις για τον τραυματισμό του αφορούσαν κάποιο ατύχημα, τελικά φάνηκε πως τα τραύματα προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο από κάποιον άνθρωπο.

«H φύση των τραυμάτων υποδηλώνουν ανθρώπινη παρέμβαση (άμεση ή έμμεση, δηλαδή πιθανότερα αλλοιώσεις από χρήση ιδιαίτερα αιχμηρού οργάνου βαρέος τύπου ή λιγότερα πιθανά από παράνομη χρήση παγίδων αγρίων θηλαστικών -«δόκανα») και οι αλλοιώσεις στο ζώο δεν αφορούν σε τυχαία τραύματα (π.χ ατυχήματος)»,αναφέρει το κτηνιατροδικαστικό πόρισμα.

Γατάκι βρέθηκε με κομμένα τα τρία πόδια του – Ο ακρωτηριασμός προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι

Όπως ενημέρωσε η κτηνιατρική κλινική «Αγαθαγγελίδη», όπου νοσηλεύεται ο «Ήφαιστος», όπως είναι το όνομα του γάτου, «υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθαρισμού και απομάκρυνσης νεκρωμένων ιστών των ακρωτηριασμένων άκρων καθώς και σε προετοιμασία τους ώστε να δεχθούν μελλοντικά τα προσθετικά μέλη. Ταυτόχρονα πάρθηκαν δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες πιθανώς να προκύψουν περισσότερα δεδομένα για την πρόκληση του ατυχήματος».

Ο πορτοκαλί γάτος δέχεται εδώ και λίγες ημέρες τις φροντίδες του κτηνιάτρου, Κυριάκου Αγαθαγγελίδη και σύντομα θα μπει και πάλι στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση προσθετικών μελών, προκειμένου να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων

Δικογραφία κατά αγνώστων θα σχηματιστεί μετά τη μήνυση που κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, από εκπρόσωπο φιλοζωικής, για κακοποίηση ζώου αγκαλιάς.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αγαθαγγελίδης δήλωσε ότι, όταν πριν από μια εβδομάδα μετέφεραν το τραυματισμένο γατί στο ιατρείο του, ήταν σχεδόν παραμορφωμένο και αρχικά πίστεψε ότι οι τομές είχαν προκληθεί από κάποιο τροχαίο ατύχημα, αλλά τα τραύματα ήταν τόσο ιδιαίτερα που δεν ταίριαζαν με αυτά που έχει συναντήσει στα χρόνια που εργάζεται.

«Κάποια τραύματα προέρχονται, σε αρκετές περιπτώσεις, από σύνθλιψη ή από τροχαία ατυχήματα. 'Αλλα αφορούν τραυματισμούς από άλλα ζώα, συνήθως σκυλιά και παγίδες. Στην προκειμένη περίπτωση διαπίστωσα ότι οι τομές είχαν γίνει με αιχμηρό αντικείμενο. Το σημείο της τομής ήταν ευθύ, τέτοιες τομές δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε εμείς με νυστέρι. Έστειλα τις φωτογραφίες σε καθηγητές στο πανεπιστήμιο της Καρδίτσας, ώστε να αξιολογήσουν και εκείνοι με την εμπειρία τους την υπόθεση και επιβεβαίωσαν τη δυσάρεστη διαπίστωσή μου ότι ο τραυματισμός προκλήθηκε από άνθρωπο», ανέφερε.

Σημειώνει, ότι τα τρία πόδια έχουν υποστεί ακρωτηριασμό και το τέταρτο, όμως, φέρει επίσης σοβαρά τραύματα

«Θα γίνει χειρουργείο, θα μπουν εμφυτεύματα και πάνω σε αυτά θα τοποθετηθούν προσθετικά μέλη. Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε από δευτερογενείς λοιμώξεις. Τον υποβάλαμε ήδη χθες σε πολύωρο χειρουργείο, θα του κάνουμε και αξονική τομογραφία, σε δύο εβδομάδες, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα οστά του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL