Live τώρα    
29°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
27.8°C30.3°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
29 °C
26.9°C29.7°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
29.9°C29.9°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.8°C28.0°C
2 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
29.9°C29.9°C
4 BF 35%
Φωτιές / Σκληρή μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια, Ροδόπη, Άνδρο - Φόβοι για αναζωπύρωση το βράδυ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιές / Σκληρή μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια, Ροδόπη, Άνδρο - Φόβοι για αναζωπύρωση το βράδυ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η χώρα με δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια. Από τις 6 το απόγευμα χθες έως τις 6 το απόγευμα σήμερα εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.

Για τις φωτιές που ξέσπασαν σε Νέα Σμύρνη, Σύρο και Δράμα, η Πυροσβεστική προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Οι πυρκαγιές προκλήθηκαν κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Αττική - Ήχησε μήνυμα του 112 στην Κερατέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά αυτή την ώρα ( 22.40) που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην Κερατέα σε αγροτοδασική έκταση στο 'Ανω Δασκαλειό του Δήμου Λαυρεωτικής. Μήνυμα από το 112 εστάλη στις 10:57 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή 'να απομακρυνθούν προς Κερατέα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή 'Ανω Δασκαλειό (Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς Κερατέα. Λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή 'Ανω Δασκαλειό στην Κερατέα η Αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την οδό Γαλήνες και στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την οδό Κακιάς Θάλασσας.

Στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα.

Δύσκολη ημέρα και στην Αττική, όπου αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι επικίνδυνες φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Μαρκόπουλο το πρωί όπου 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν μέσα σε μόλις 45 λεπτά, αλλά και στα Καλύβια όπου ελέγχθηκε μέσα σε 1 ώρα με τη συμμετοχή 2 αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην 'Ανδρο, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή Στραπουριές. Στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης, ενώ υπάρχουν μεγάλες καταστροφές και πολλές περιοχές δεν έχουν ηλεκτρισμό. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη, καθώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει ωστόσο, αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς δεν προβλέπεται ότι θα σταματήσει το βράδυ. Επιχειρούν 39 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και εθελοντές με 7 οχήματα.

Για την φωτιά στην Ύδρα συνελήφθησαν 13 άτομα, ενώ κατασχέθηκε η θαλαμηγός από την οποία φέρονται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που την προκάλεσαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Αυτή την ώρα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας και στις Σάπες στον Έβρο όπου εκδόθηκε και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.  Στην Εύβοια επιχειρούν 55 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου, 3 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και μηχανήματα έργου, ενώ οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται. Το ίδιο και στις Σάπες, όπου επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

 

Υπό μερικό έλεγχο κατάφερε να θέσει η Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στη Σαλαμίνα. Ειδικότερα η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση μεταξύ της περιοχής Γαλήνη και Αγίου Ιωάννου. Ένα πυροσβεστικό όχημα, που έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς, ανατράπηκε και έχει τραυματιστεί ο οδηγός. Επίσης, ενεργοποιήθηκε το 112, το οποίο έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για αυξημένη ετοιμότητα.

Υπό μερικό έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στη περιοχή Κάστρο στη Σπάρτη. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα, επιχείρησαν και 4 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα πραγματοποίησε ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Στην πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες στο Μαστραντώνη Αχαΐας και επεκτάθηκε στην Ηλεία, εξακολουθούν να επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, πλήθος εθελοντών με υδροφόρα οχήματα αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας. Από αέρος εχθές πραγματοποίησαν ρίψεις συνολικά 19 εναέρια μέσα και σήμερα 14.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL