Live τώρα    
29°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
26.2°C29.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.9°C27.7°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.0°C29.8°C
1 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
25.8°C28.8°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
25.1°C25.2°C
1 BF 53%
ΕΛΑΣ για Λύτρα / Καλά έκανε ο αστυνομικός και δεν του έβαλε χειροπέδες – Δεν απέδρασε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΑΣ για Λύτρα / Καλά έκανε ο αστυνομικός και δεν του έβαλε χειροπέδες – Δεν απέδρασε

Ο Απόστολος Λύτρας έξω από την Ευελπίδων χωρίς χειροπέδες με τα χέρια κρυμμένα κάτω από το σακάκι

«Το αν έκρινε σωστά ή όχι ο αστυνομικός, νομίζω φαίνεται από το αποτέλεσμα» είναι η απάντηση που δίνει η ΕΛΑΣ, για την κοροΐδία με τη μεταφορά του Απόστολου Λύτρα στην ανακρίτρια και την ιδιαίτερη μεταχείριση που φάνηκε να είχε ο δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας -από τη μεταφορά του δικηγόρου στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του- ο ίδιος φαίνεται να χει κρυμμένα τα χέρια του με το σακάκι του. Πρακτική που ακολουθούν όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι προκειμένου να μην απαθανατιστούν με τις χειροπέδες στα χέρια.

Μόλις, όμως, ο Απόστολος Λύτρας φτάνει στην είσοδο του κτιρίου στην Ευελπίδων όπου βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας και θεωρώντας ότι οι κάμερες δεν τον καταγράφουν πια, κατεβάζει τα χέρια του και αποκαλύπτεται ότι ο αστυνομικός δεν του είχε περάσει χειροπέδες.

«Το πώς γίνεται η μεταγωγή ενός κρατουμένου, υπάρχουν οι εσωτερικοί κανονισμοί φυσικά στην ελληνική αστυνομία οι οποίοι τηρούνται από τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη μεταγωγή για τη δική τους ασφάλεια. Αν ένας κρατούμενος φύγει, ο συνάδελφος που συνοδεύει θα βρεθεί άμεσα κατηγορούμενος και θα πρέπει να απολογηθεί στον εισαγγελέα για την απόδρασή του» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, στο Mega, ερωτηθείσα για τους λόγους για τους οποίους αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες από τον ποινικολόγο κατά τη μεταφορά του στην Ευελπίδων, με την ίδια να λέει επί της ουσίας, ότι καλά έκαναν και δεν του έβαλαν χειροπέδες, γιατί δεν απέδρασε.

«Υπάρχουν πολλών ειδών κατηγορούμενοι, ύποπτοι φυγής, ύποπτοι απόδρασης. Υπάρχουν περιπτώσεις που η αστυνομία έχει κατηγορηθεί γιατί έχει αφήσει έναν κρατούμενο ακόμα και μέσα στο ανακριτικό γραφείο ή στο γραφείο της εισαγγελίας να μένει με χειροπέδες καθώς θεωρεί ότι μπορεί να αποδράσει ακόμα και από εκεί» είπε ακόμα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι:

«Εδώ ο άνθρωπος αυτός (σ.σ. Απόστολος Λύτρας) έφυγε από το τμήμα κανονικά με χειροπέδες και πριν μπουν στα δικαστήρια του αφαιρέθηκαν. Το αν έκρινε σωστά ή όχι ο αστυνομικός, νομίζω φαίνεται από το αποτέλεσμα. Αν είχε αποδράσει, φυσικά και θα έπρεπε να απολογηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL