Live τώρα    
35°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
35 °C
33.3°C36.8°C
2 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
29.9°C33.6°C
3 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
34 °C
33.0°C34.4°C
3 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
32 °C
28.8°C32.7°C
3 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
36 °C
35.9°C37.4°C
3 BF 26%
Ναυάγιο της Πύλου / Το Λιμενικό ή τους εγκατέλειψε ή δεν λέει την αλήθεια στο CNN
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυάγιο της Πύλου / Το Λιμενικό ή τους εγκατέλειψε ή δεν λέει την αλήθεια στο CNN

ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ CNN
Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή - CNN

Θέμα που δημοσιεύει το CNN για την πολύνεκρη τραγωδία, φιλοξενεί μεταξύ άλλων δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκου Αλεξίου. Σύμφωνα με αυτές, το Λιμενικό αμφισβητεί ευθέως ευθύνες των ανθρώπων του στην ανατροπή και βύθιση του αλιευτικού μετά από αποτυχημένη προσπάθεια ρυμούλκησης. «Όταν το σκάφος ανετράπη, δεν ήμασταν καν δίπλα του. Πώς θα μπορούσαμε να το ρυμουλκούμε;», υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παράδοξο είναι ότι η μία από τις δύο φωτογραφίες/screenshot που έχουν δημοσιευτεί με το μοιραίο αλιευτικό, είναι τραβηγμένη ελάχιστα μέτρα από αυτό, από τη γέφυρα άλλου σκάφους ιδίου περίπου μεγέθους με αυτό. Αυτή η φωτογραφία έχει διανεμηθεί στα πρακτορεία με το Λιμενικό Σώμα να προσδιορίζεται ως η πηγή της. Δηλαδή, καταγράφει αυτά που έβλεπαν οι άνθρωποι του Λιμενικού Σώματος. Σε αυτή την φωτογραφία, το αλιευτικό δεν έχει ακόμη ανατραπεί.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι δύο μπορούν να ισχύουν. Είτε το Λιμενικό μετά από την στιγμή που ελήφθη αυτή η φωτογραφία απομακρύνθηκε από το σκάφος, είτε δεν είναι αληθής η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του στο CNN. Ερωτηματικό παραμένει το αν το στιγμιότυπο έχει καταγραφεί, στιγμές, λεπτά ή ώρες πριν την ανατροπή ή βύθιση. Αυτός είναι ο λόγος που ήδη από την περασμένη εβδομάδα ζητείται από πολλές πλευρές να δημοσιοποιηθεί όλο το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος τοποθέτησε μία ημέρα μετά το ναυάγιο αντιεισαγγελέα ως επόπτη των ερευνών και στη συνέχεια ζήτησε απόλυτη μυστικότητα στις έρευνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL