Live τώρα    
35°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
35 °C
33.3°C37.5°C
3 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
30.4°C34.1°C
4 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
34 °C
34.4°C37.6°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
32 °C
28.2°C33.3°C
2 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
36 °C
35.9°C35.9°C
2 BF 26%
Συνταγή / Η τυρόπιτα του «τεμπέλη» - Έτοιμη σε 30 λεπτά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνταγή / Η τυρόπιτα του «τεμπέλη» - Έτοιμη σε 30 λεπτά

τυρόπιτα
freepik.com

Το λέει και το όνομά της, είναι εύκολη, γρήγορη και δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο. Η τυρόπιτα του «τεμπέλη» γίνεται με λιγότερα από δέκα υλικά που συνήθως υπάρχουν στο ψυγείο.

Η Συνταγή

  • 200 ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 90 ml ελαιόλαδο
  •     1 κ.γ. σουσάμι (προαιρετικά)
  • Και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ή ταψί της επιλογής μας.

Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα μαζί με το γάλα και το γιαούρτι μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί και να είναι λείο. Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το ελαιόλαδο, ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σταδιακά ενώ ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο πυρέξ με την λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στον φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL