Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
30.6°C32.9°C
4 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
34 °C
32.7°C34.4°C
4 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
35 °C
33.3°C34.9°C
2 BF 28%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.6°C27.5°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
31.2°C31.2°C
4 BF 20%
Φωτιά στη Ναυπακτία / Το σπασμένο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο την ώρα της κατάσβεσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στη Ναυπακτία / Το σπασμένο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο την ώρα της κατάσβεσης

Το σπασμένο φτερό του Canadair
SCREENSHOT

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το σπασμένο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο την ώρα της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Ναυπακτία, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αεροσκάφος επιχείρησε νωρίτερα χαμηλή πτήση στη φωτιά, με συνέπεια να χτυπήσει σε πεύκο. Στη φωτογραφία που πρόβαλε ο ΣΚΑΪ διακρίνεται το χτυπημένο ακροπτερύγιο του Canadair. Aπό το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους με τους χειριστές να συνεχίζουν την πορεία τους.

Έχουν μπει κλαδιά και στον πλωτήρα, ωστόσο βάσει των πληροφοριών, δεν έχουν επηρεαστεί τα υδραυλικά συστήματα αλλά μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το αεροπλάνο έχει καθηλωθεί στη βάση της Ανδραβίδας, δεν μπορεί να πετάξει και θα επισκευαστεί εκεί, αλλά η επισκευή θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι η πυροσβεστική θα στερηθεί τις υπηρεσίες του. 

Σημειώνεται ότι φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) σε δασική έκταση στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να κινητοποιούνται για την κατάσβεσή της.  Μάλιστα οι κάτοικοι δέχτηκαν μήνυμα από το 112 που προειδοποιούσε «αν βρίσκεστε στην περιοχή Μολύκρειο και Φραγκέικα απομακρυνθείτε προς Αντίρριο», ενώ νωρίτερα είχαν λάβει προειδοποίηση, αν βρίσκονται στην περιοχή  Άνω Πλατανίτης, να απομακρυνθούν προς Ναύπακτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL