Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
30.8°C32.9°C
5 BF 29%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
34 °C
32.5°C34.9°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
32.7°C34.0°C
2 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.1°C28.0°C
5 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
31.2°C31.2°C
4 BF 20%
Καύσωνας / Στους 40 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο την Κυριακή - Πέφτουν τα μποφόρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καύσωνας / Στους 40 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο την Κυριακή - Πέφτουν τα μποφόρ

Στιγμιότυπο από το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εξασθενούν από σήμερα οι ισχυροί άνεμοι, ωστόσο όλη σχεδόν η χώρα παραμένει σε πορτοκαλί συναγερμό, καθώς ο καιρός εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως Hot Dry Windy, ευνοώντας την εξάπλωση των πυρκαγιών, βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το Σάββατο 22/06 στα δυτικά και βόρεια όπου η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 ˚C σε πολλές περιοχές, ενώ στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες λόγω της επικράτησης των ενισχυμένων βόρειων ανέμων. Η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και ήταν ίση με 40.5 ˚C. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν έως τις 17:00 του Σαββάτου 22/06 και στον πίνακα οι οκτώ μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια το Σάββατο 22/06

Έντονη ζέστη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την Κυριακή, όπου το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στη νότια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 25-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης στο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο 4 με 5 και τοπικά 6, ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθούν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL