Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.8°C27.9°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.8°C27.8°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
24 °C
24.0°C24.4°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.6°C26.9°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Θύελλα
25 °C
24.9°C27.4°C
2 BF 61%
Φωτιά στη Βάρης- Κορωπίου / Στις φλόγες σπίτια και επιχειρήσεις - Δύο άτομα στο νοσοκομείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στη Βάρης- Κορωπίου / Στις φλόγες σπίτια και επιχειρήσεις - Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Πυροσβέστης επιχειρεί στη φωτιά στη Βάρης Κορωπίου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Ζημιές σε βιομηχανίες και διάσπαρτες κατοικίες έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά παρουσιάζει μειωμένη ένταση και οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω. Αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν παράλληλα ότι δύο άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο, με δύσπνοια, λόγω εισπνοής καπνού.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η φωτιά μπήκε σε αυλές σπιτιών και στον περιβάλλοντα χώρο επιχειρήσεων με το μέγεθος των ζημιών να μην είναι ακόμη γνωστό, ο απολογισμός του οποίου ωστόσο θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ αναφέρει ότι πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλά μικρότερα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να συντηρούν  τη φωτιά. 

Σημειώνεται ότι στην περιοχή ήχησαν νωρίτερα τρία 112, όπου ενημερώνουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή Λαμπρικά και να κατευθυνθούν προς την Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας καθώς επίσης και από την περιοχή ή Κίτσι να εκκενώσουν προς Βάρη.

Παράλληλα στην εκκένωση του Ιππικού Ομίλου Βάρης προχώρησε η αστυνομία λόγω της μεγάλης φωτιάς. Συγκεκριμένα, 22 άλογα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο, με την Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να ζητά εθελοντές που μπορούν να βοηθήσουν με οχήματα και κλουβιά εφόσον χρειαστεί στη μεταφορά ζώων μακριά από το πύρινο μέτωπο.

Την ίδια ώρα εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, μαθητές από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή του Μαρκόπουλου ενώ στα μόνα σημεία που ισχύει ακόμα διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι, είναι στα ακόλουθα σημεία:

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την οδό 'Ανδρου

Πυροσβέστης σε φωτιά
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)
Φωτιά Βάρης Κορωπίου
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Φωτιά - Βάρης Κορωπίου
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΦΩΤΙΑ ΒΑΡΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
screenshot
ΦΩΤΙΑ ΒΑΡΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
screenshot

«Η πυρκαγιά μαίνεται και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε Λαμπρικά και Κίτσι με κατεύθυνση προς το νότο. Η βλάστηση που καίγεται είναι χαμηλή, όμως η φωτιά βρίσκεται σε σημείο όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις, έστω και αραιοκατοικημένα. Όλος ο μηχανισμός του δήμου μας βρίσκεται στο πόδι και επιχειρεί. Έχουν συνδράμει στο Κορωπί και με τις δικές τους δυνάμεις όλοι οι γύρω δήμοι» είπε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στο βίντεο φαίνεται ότι η φωτιά «γλύφει» τη μάντρα επιχείρησης με σκάφη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

Το Forecast Weather Greece ενημέρωσε νωρίτερα ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ, αναρτώντας γράφημα, που έδειχνε τη φωτιά να κατευθύνεται προς της Βάρη. 

 

 

Σε βίντεο του χρήστη Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής φαίνεται στο βάθος της βιομηχανικής περιοχής να καίει η φωτιά και να βγαίνει μαύρος καπνός. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο τα σπίτια είναι διάσπαρτα χτισμένα ενώ υπάρχουν εξίσου μόνιμες και εξοχικές κατοικίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL