Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.8°C27.9°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.8°C27.8°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
24 °C
24.0°C24.4°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.6°C26.9°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Θύελλα
25 °C
24.9°C27.4°C
2 BF 61%
Κικίλιας για Βάρης- Κορωπίου / Υπάρχει βίντεο με εμπρηστή να βάζει φωτιά - Εντοπίστηκε μπιτόνι και στουπιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κικίλιας για Βάρης- Κορωπίου / Υπάρχει βίντεο με εμπρηστή να βάζει φωτιά - Εντοπίστηκε μπιτόνι και στουπιά

Φωτιά σε καίει χόρτα στην Βάρης Κορωπίου
PHOTO ΑΡΧΕΙΟΥ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Στοιχεία που δείχνουν ότι η μεγάλη φωτιά στην Βάρης - Κορωπίου, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, έχουν στα χέρια τους οι αρχές, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Κατά την ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα στην χώρα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα, αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Οι ανακριτικές αρχές της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ έχουν τη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης - Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο με στουπιά».

Όπως συμπλήρωσε το ανάλογο υλικό θα δοθεί στη δημοσιότητα, όταν δοθεί άδεια από την διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της πυροσβεστικής και την ΕΛΑΣ.

Ο ίδιος ανέφερε κατά την ενημέρωση ότι «από τα ξημερώματα σήμερα πυροσβέστες εθελοντές και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παλεύουν με δεκάδες εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι και μετά σχεδόν κάθε 10 λεπτά είχαμε και μια νέα έναρξη. Γνωρίζαμε -και για αυτό είχαμε ζητήσει την προσοχή όλων- ότι έχουμε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ξηρασίας, υψηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως σφοδρών ανέμων με ριπές που φτάνουν τα 8 ακόμα και τα 9 μποφόρ. Αντιμετωπίστηκαν δεκάδες μέτωπα κάποια από αυτά επικίνδυνα όπως της Καρύστου, του Μαρκόπουλου και της Νάξου όπου συνελήφθη εξ’ αμελείας- εγκληματικής αμέλειας- εμπρηστής».

Για την φωτιά στην Βάρης - Κορωπίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «παρά την άμεση επέμβαση ισχυρών επίγειων και εναέριων μέσων εξαπλώθηκε και επεκτάθηκε ταχύτατα. 45 οχήματα, 145 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα της 1ης Ομάδας Δασοκομάντος, και 17 εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 του ΓΕΕΘΑ) μαζί με πλήθος εθελοντών, δυνάμεις των ΟΤΑ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που συνέδραμε στις ασφαλείς εκκενώσεις, βρέθηκαν στο πεδίο».

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Νάξο, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε ενημέρωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πυρονόμος, Νίκος Πάστρας. Όπως είπε, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας άντρας, ως υπαίτιος από αμέλεια της πυρκαγιάς που αντιμετώπισαν το πρωί στη Νάξο και προσέθεσε ότι σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα ο 30χρονος ο οποίος χθες πραγματοποιώντας γεωργικές εργασίες, προκάλεσε φωτιά στη Νιγρίτα Σερρών «την οποία ευτυχώς αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες αφού έδωσαν πολύ σκληρή μάχη με τις φλόγες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL