Live τώρα    
31°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
30.2°C32.0°C
3 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
32 °C
30.5°C33.1°C
4 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
32.0°C32.1°C
1 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.8°C28.2°C
5 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
30.7°C31.3°C
3 BF 22%
Ανδρέας Ξανθός / Να απελευθερωθούν άμεσα οι 39 συλληφθέντες υγειονομικοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρέας Ξανθός / Να απελευθερωθούν άμεσα οι 39 συλληφθέντες υγειονομικοί

Την άμεση απελευθέρωση των 39 υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή και συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητά με δήλωσή του στο Twitter ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι οι σε αναστολή υγειονομικοί θα πρέπει να επιστρέψουν στα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας ότι  το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια είναι ιερό και απαραβίαστο.

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Ξανθού: «Η διαμαρτυρία ανθρώπων που είναι σε απόγνωση δεν μπορεί να διώκεται. Το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια είναι ιερό και απαραβίαστο. Να απελευθερωθούν άμεσα οι 39 συλληφθέντες υγειονομικοί και να γυρίσουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ που είναι σε αναστολή».

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά πενήντα υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κατά την παραμονή τους στη ΓΑΔΑ, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για 39 υγειονομικούς οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της απείθειας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL