Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
28.6°C30.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.6°C25.3°C
4 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
26.0°C29.4°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.8°C31.1°C
1 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
27.9°C28.0°C
2 BF 44%
Φωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα / Καταστροφές και καμένα σπίτια από τα πύρινα μέτωπα - Μάχη με διάσπαρτες εστίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα / Καταστροφές και καμένα σπίτια από τα πύρινα μέτωπα - Μάχη με διάσπαρτες εστίες

Σταμάτα φωτια
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με διάσπαρτες εστίες αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η εικόνα των πυρκαγιών σε Σταμάτα και Κερατέα το πρωί της Δευτέρας. Το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε τις μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι δύο μεγάλες φωτιές στην Αττική. Στα σημεία παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ωστόσο η κάπνα είναι αποπνικτική.

Ένας 45χρονος άνδρας – στην προσπάθεια προφανώς να σώσει την περιουσία του – πέθανε από ανακοπή.

Το βράδυ συνέχισαν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές το έργο της κατάσβεσης των «δύο εξαιρετικά επικίνδυνων πυρκαγιών», όπως χαρακτήρισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τα δύο πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν την Κυριακή στην Αττική, σε Κερατέα και Σταμάτα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Στην περιοχή επιχειρούσαν όλο το βράδυ 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκαν 5 μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών της Αμυγδαλέζας, της Ροδόπολης και της Γαλήνης.

Στην πυρκαγιά της Κερατέας επίσης ήχησε πολλές φορές το 112, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, συμμετείχε πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL