Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.2°C27.9°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.9°C27.1°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
24 °C
24.0°C24.4°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.8°C26.4°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 73%
Φωτιά στην Ύδρα / Συνελήφθησαν 13 άτομα - Κατασχέθηκε η θαλαμηγός απ' όπου εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στην Ύδρα / Συνελήφθησαν 13 άτομα - Κατασχέθηκε η θαλαμηγός απ' όπου εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΕΝΙΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΘΑΛΑΜΗΓΟΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ / ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΥΔΡΑ
(INTIME)

Στη σύλληψη 13 ατόμων για την φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ύδρα την Παρασκευή το βράδυ, προχώρησαν οι αρχές, ενώ κατασχέθηκε η θαλαμηγός από την οποία φέρονται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 13 άτομα μεταφέρθηκαν στο τμήμα Σαρωνικού μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε. Νωρίτερα, το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος είχε ζητήσει από το λιμενικό τα στίγματα και στοιχεία όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, καθώς υπήρχαν εξαρχής καταγγελίες που ανέφεραν ως αιτία της πυρκαγιάς την πυροδότηση φωτοβολίδας ή πυροτεχνημάτων από επιβαίνοντες σε σκάφος.

Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από άτομα τα οποία επέβαιναν στο σκάφος «Περσεφόνη» και πέταξαν πυροτεχνήματα, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην περιοχή είχε ένδειξη «4», κάτι που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε χρήση πυρός, σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη 9 του 2024.Το σκάφος κατέπλευσε στη Βουλιαγμένη το μεσημέρι του Σαββάτου, χωρίς ωστόσο να δέσει, καθώς βρίσκεται αγκυροβολημένο, ανοικτά έξω από τη μαρίνα. Η φωτιά έχει πλέον, το μεσημέρι του Σαββάτου, τεθεί υπό έλεγχο, καθώς από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL