Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.2°C27.9°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.9°C27.1°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
24 °C
24.0°C24.4°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.8°C26.4°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 73%
Φωτιά στην Άνδρο / Υπό μερικό έλεγχο - «Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στην Άνδρο / Υπό μερικό έλεγχο - «Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές»

Φωτιά στην Άνδρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Άνδρο λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή Στραπουριές.

Στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης, ενώ υπάρχουν μεγάλες καταστροφές και πολλές περιοχές δεν έχουν ηλεκτρισμό.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη καθώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει ωστόσο, αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς δεν προβλέπεται ότι θα σταματήσει το βράδυ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί έχουν ενισχυθεί και πλέον φτάνουν τους 39 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Το δημαρχείο είναι ανοιχτό για να φιλοξενήσει πολίτες που απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους, σύμφωνα με τον δήμο Άνδρου.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 13:13 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά 'Ανδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς τη Χώρα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου απομακρυνθείτε προς Χώρα Άνδρου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα είχε σταλεί άλλο μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στραπουριές να είναι σε ετοιμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL