Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.6°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.6°C23.2°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.8°C21.5°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
21.8°C24.9°C
0 BF 44%
Τέμπη / Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή για το μπάζωμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή για το μπάζωμα

Ο Κώστας Αγοραστός
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)

Απέρριψε το συμβούλιο εφετών Λάρισας τη προσφυγή του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τη συσχέτιση της δικογραφίας του με τη συνολική δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών που χειρίζεται ο εφέτης ανακριτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας Αγοραστός που διώκεται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το μπάζωμα του χώρου λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, αποτελεί πλέον τον 34ο κατηγορούμενο και αναμένεται να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή.

Ο Κώστας Αγοραστός  με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει άδικη την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος καθώς υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος. Να σημειωθεί ότι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικαλέστηκε την ποινική δίωξή του και το δικαίωμα της σιωπής προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι προγραμματισμένες οι απολογίες στον εφέτη ανακριτή δύο στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Συνολικά διώκονται 16 στελέχη και μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί οι πέντε. Ο πέμπτος από τους 16 απολογήθηκε την Τρίτη και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στο δεύτερο σκέλος της υπόθεσης που αφορά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν από το σημείο της τραγωδίας σε οικόπεδο ιδιώτη λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση, χθες πραγματοποιήθηκε συμπληρωματική δειγματοληψία από κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας παρουσία του εφέτη ανακριτή, μετά και τις επισημάνσεις συγγενών θυμάτων για την πρώτη δειγματοληψία η οποία όπως καταγγέλλουν δεν πραγματοποιήθηκε με το σωστό τρόπο.

Μάλιστα εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν 500 κυβικά χώματος από τον τόπο της τραγωδίας, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί και εξετάζονται σε εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα ώστε να εξακριβωθεί εάν ανήκουν σε ζώα, ή σε άνθρωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL