Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.2°C
2 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
23.0°C28.7°C
1 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
23.0°C26.8°C
1 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.6°C19.6°C
2 BF 60%
Τέμπη / Συμπληρωματική μήνυση κατά πολιτικών προσώπων - «Βράζουν» οι συγγενείς με Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Συμπληρωματική μήνυση κατά πολιτικών προσώπων - «Βράζουν» οι συγγενείς με Μητσοτάκη

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
INTIME/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ

Ομαδική συμπληρωματική μήνυση που αφορά από τη 1 Μαρτίου και μετέπειτα για όλες τις ενέργειες που όφειλαν να έχουν γίνει και δεν έγιναν και η οποία στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων και φορέων που ενεπλάκησαν στη διαχείριση μετά το έγκλημα στα Τέμπη κατέθεσαν σήμερα στη Λάρισα συγγενείς των θυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τονίζει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος δεν έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε να έχουν γίνει στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Ο ίδιος εξηγώντας τη σημερινή νομική ενέργεια αναφέρθηκε στην αντεισαγγελέα Λάρισας, Κατερίνα Μάτση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο κάνει λόγο για «σφετερισμό της εξουσίας» από κυβερνητικούς παράγοντες έναντι των δικαστικών αρχών, γεγονός που αποτελεί «σημείο αναφοράς» για να κατατεθεί η μήνυση κατά κάθε προσώπου και θεσμού.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση σχετικά με την πορεία της μήνυσης η οποία στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων και στο ενδεχόμενο αυτή να αποσταλεί στη Βουλή ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι με τη χρήση του όρου «σφετερισμός εξουσίας» παρακάμπτεται η Βουλή και το αρ. 86 του Συντάγματος και η υπόθεση πάει κατευθείαν στον Άρειο Πάγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Κωνσταντινίδης αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κάλεσε να «ξεπεράσει την εφηβεία του, να μπει στην ενηλικίωση γιατί όλοι οι υπόλοιποι που τον ακούμε είμαστε ενήλικοι και γνώστες των πραγμάτων».

«Καλό οπότε είναι, είτε να μας μηνύσει είτε να έρθει σε αντιπαράθεση με τη δικαιοσύνη είτε να μας πει ακριβώς τι έχει γίνει» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός μηνύθηκε στις 17/5 γιατί λόγω του επιτελικού κράτους είχε την εποπτεία όλων των υπουργείων για αυτό και προστάτευε και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Δέλλα οι οποίοι είναι πιθανόν και φίλοι του».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας έχει υπάρξει «αλλοίωση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων» καθώς έχουν διαγραφεί 11 λεπτά από τις συνομιλίες μεταξύ του μηχανοδηγού και του σταθμάρχη Λάρισας λίγο πριν το πολύνεκρο δυστύχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL