Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Κατερίνα Νοτοπούλου: / Κατερίνα Νοτοπούλου: Προτεραιότητά μας μια προοδευτική συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατερίνα Νοτοπούλου: / Κατερίνα Νοτοπούλου: Προτεραιότητά μας μια προοδευτική συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη

«Προτεραιότητα μας είναι να φτιάξουμε μια προοδευτική συμμαχία στη Θεσσαλονίκη» τόνισε χθες η Κατερίνα Νοτοπούλου στην πρώτη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ως υποψήφια δήμαρχος, ενώ αύριο, στις 7 το απόγευμα, στο αίθριο του περιπτέρου 13 της ΔΕΘ θα κάνει την παρουσίαση του προγράμματος και των ανθρώπων που απαρτίζουν τον συνδυασμό της «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Απαντώντας σε ερωτήσεις η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν έκρυψε τη θλίψη της για το ότι ανθυποψήφιοί της για τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν κρύβουν τη διάθεσή τους να επιστρέψουν την πόλη προς τα πίσω, σε εποχές φοβικότητας και μισαλλοδοξίας. «Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε την πόλη μπροστά. Για εμάς αντίπαλος είναι τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων της και το μεγάλο μας στοίχημα είναι να υλοποιήσουμε τα όνειρά τους» είπε δίνοντας έμφαση στα θέματα της ποιότητας ζωής.

Στις προτεραιότητες του συνδυασμού είναι η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει έναν πραγματικά μητροπολιτικό χαρακτήρα τόσο στην ενδοχώρα της Βαλκανικής όσο και στο εσωτερικό, χωρίς όμως διάθεση να «καπελώσει» τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Τόνισε την ανάγκη συνεργασίας του κεντρικού δήμου με τους άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης για την επίλυση και την προώθηση σημαντικών θεμάτων, όπως είναι για παράδειγμα η δημοτικοποίηση του νερού, οι αστικές συγκοινωνίες, η διαχείριση του Σέιχ Σου και του παραλιακού μετώπου κ.ά.

Ο Γ. Μπουτάρης έφερε άλλον "αέρα"...

Ερωτηθείσα για τον Γιάννη Μπουτάρη και το έργο που αφήνει στην πόλη, απάντησε ότι «έφερε έναν άλλον αέρα στην πόλη, τόλμησε, είπε και έκανε πολλά που εμείς σκεφτόμασταν και ψάχναμε τρόπο για να τα πούμε πιο ήπιο τρόπο και έχει να επιδείξει πολλά στον τομέα της εξωστρέφειας».

«Εκεί που δεν τα πήγε καλά, είπε, είναι στον τομέα της καθαριότητας, κι αυτό, όπως εξήγησε, "επειδή βρέθηκε μέσα σε μνημονιακές συνθήκες, με ελλείψεις σε προσωπικό και περικοπές στα απαιτούμενα κονδύλια» και για μια ακόμη φορά τάχθηκε κατά της εισόδου ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας.

Μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσής τους με προσωπικό και εξοπλισμό, για την καλύτερη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων και για την εφαρμογή ενός νέου συστήματος ανακύκλωσης, το οποίο αρχικά μπορεί να εφαρμοστεί πιλοτικά σε γειτονιές και σε συνεργασία με ΚΟΙΝΣΕΠ, ώστε να δημιουργηθούν και επιπλέον θέσεις εργασίας.

Επισήμανε επίσης την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να αναδείξει ακόμη περισσότερο το πολυπολιτισμικό της παρελθόν, το οποίο χαρακτήρισε «πλούτο» της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την ανάδειξη και των μουσουλμανικών μνημείων, όπως των εβραϊκών, αλλά και για τη μεγάλη σημασία που δίνει ο συνδυασμός της στην ανάπλαση και αναβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Πάρκο Μνήμης.

Άλλος το "φαβορί" στη Ν.Δ.

Ερωτηθείσα για το αν θεωρεί τον Νίκο Ταχιάο «φαβορί», όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αμφισβήτησε αρχικά το κύρος των δημοσκοπήσεων που είδαν μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας και σχολίασε ότι «μπορεί να εμφανίζεται ο κ. Ταχιάος σε αυτές ως ‘φαβορί’, επειδή τον στηρίζει ένα μεγάλο κόμμα, αλλά για μένα φαβορί είναι όποιος έχει επαφή με τον κόσμο της πόλης». Εκτίμησε μάλιστα ότι άλλος υποψήφιος που επίσης προέρχεται από την Ν.Δ. είναι το «φαβορί»... για τον δεύτερο γύρο. Για το αν δέχεται στον δρόμο επιθέσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έκρυψε ότι έχει δεχτεί κάποιες λίγες και μικρής έντασης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τη φοβίζουν τέτοιου τύπου αντιδράσεις. Εξήγησε, επίσης, ότι, όταν κυκλοφορεί στην πόλη, ο κόσμος την πλησιάζει με θετική διάθεση. «Ο κόσμος θέλει την αλλαγή. Συζητάω με τους πολίτες και όλοι μου λένε ότι θέλουν το νέο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL