Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκδήλωση Προοδευτικής Συμμαχίας: Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση μπροστά σε νέες προκλήσεις - Ο ρόλος των Προοδευτικών Δυνάμεων

Η εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» με τη συμμετοχή των προέδρων Γκάμπι Τσίμερ (Αριστερά), Ούντο Μπούλμαν (Σοσιαλιστές) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι) θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2018 στο Ευρωκοινοβούλιο

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση μπροστά σε νέες προκλήσεις - Ο ρόλος των Προοδευτικών Δυνάμεων», και με τη συμμετοχή των προέδρων των πολιτικών ομάδων της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, διοργανώνει η «Προοδευτική Συμμαχία» (ProgressiveCaucus)*.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2018 στις 17.00 (ώρα Βρυξελλών) στο Ευρωκοινοβούλιο (αίθουσα ASP1G2),θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι Γκάμπι Τσίμερ (Αριστερά), Ούντο Μπούλμαν (Σοσιαλιστές) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι). Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του πολωνικού κόμματοςRAZEM, του γαλλικού κόμματος Generation.s, του ιρλανδικού Sinn Fein και του βέλγικου κόμματος Ecolo. Στον ανοικτό διάλογο θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές που μετέχουν στις τρεις πολιτικές ομάδες, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και άλλοι.

Εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας» Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην πρόσκλησή τους για την εκδήλωση τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας αναφέρουν ότι «πέραν των διαφορών μας, θέλουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο και να μοιραστούμε τις προτάσεις μας στη μάχη για τις προοδευτικές μας προτεραιότητες: Βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, πολιτικές συνοχής, διαφάνεια, δημοκρατία, ειρήνη», και προσθέτουν: «Είμαστε ενάντια στις τρέχουσες λύσεις, που δημιουργούν ανισότητες, φοροδιαφυγή, αδικίες, και που ευνοούν τα δικαιώματα των λίγων».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης διαλόγου θα ανακοινωθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου τις επόμενες ημέρες.

Μπορείτε να εγγραφείτε στην εκδήλωση αποστέλλοντας ως τις 16/11/2018 email στο progressivecaucusep@gmail.com (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, εθνικότητα, τύπος και αριθμός εγγράφου ταυτότητας).

*Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πλατφόρμα διαλόγου, που βασίζεται στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στον ανοικτό διάλογο. Στόχος της είναι να επεξεργαστεί τις διαφορές και να χτίσει γέφυρες μεταξύ των προοδευτικών συμμάχων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε όλη την Ευρώπη. Δημιουργήθηκε από προοδευτικούς ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων και είναι ανοικτή στον καθένα που μετέχει της κοινότητας του ευρωκοινοβουλίου, υποστηρίζοντας την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και βιωσιμότητα. Στην Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν ευρωβουλευτές από την Αριστερά (GUE/NGL), τους Σοσιαλδημοκράτες (S&D), και τους Πράσινους (Greens/EFA)].

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας:

Guillaume Balas (S&D)

Elly Schlein (S&D)

Sergio Cofferati (S&D)

Georgi Pirinski (S&D)

Dimitrios Papadimoulis (GUE/ NGL)

Martin Schirdewan (GUE/ NGL)

Eva Joly (Greens/ EFA)

Ernest Urtasun (Greens/ EFA)

Florent Marcellesi (Greens/ EFA).

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις