Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: / Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ξεχαρβαλώνετε την αγορά εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: / Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ξεχαρβαλώνετε την αγορά εργασίας

«Δεν αντιστοιχούν αυτή τη στιγμή οι επιδόσεις της κυβέρνησης με τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν» τόνισε από τη Βουλή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για την προετοιμασία του συστήματος Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιμένει σε πολιτικές «απόλυτου ξεχαρβαλώματος» στην αγορά εργασίας, όπως η ευχέρεια που δίνει στις επιχειρήσεις για μείωση των μισθών κατά 50%, για την οποία προειδοποίησε ότι «μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη κρίση».

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα για πρόσληψη 4.000 μόνιμων υγειονομικών στο ΕΣΥ, ενώ χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης των κρεβατιών ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές από τα 800 στα 1.600 ευρώ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός παραδέχτηκε ωμά ότι το τίμημα αυξήθηκε προκειμένου οι ιδιωτικές κλινικές να καλύψουν το «λειτουργικό κόστος» τους, δεδομένου ότι έχουν ανασταλεί οι μη επείγουσες εγχειρίσεις.

Επισήμανε ακόμη ότι η χώρα έχει τη δημοσιονομική δυνατότητα για τα περίπου 970 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για επιδότηση του συνόλου των μισθών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω εντολής της κυβέρνησης ή μειωμένου τζίρου.

Τυμβωρυχία Βούλτεψη

Την ίδια ώρα η εισηγήτρια της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη έσπευσε να συνδέσει την ανθρωπιστική τραγωδία σε Ιταλία και Ισπανία με τους χιλιάδες νεκρούς με... την απλή αναλογική ισχυριζόμενη ότι οι κυβερνήσεις τους, λόγω του πολυκομματικού τους χαρακτήρα, αργούν να συνεννοηθούν και να δράσουν εναντίον του κορωνοϊού.

Ο Δ. Τζανακόπουλος ζήτησε από τη Σ. Βούλτεψη να ανακαλέσει, όμως αυτή επέμεινε δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τη «φιμώσει», ενώ Λιβανός και Κουμουτσάκος την «κάλυψαν» διακριτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL