Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Δ. Μάρδας: Η επιστροφή στη δραχμή ποτέ δεν ήταν κυρίαρχη ή επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Μάρδας: Η επιστροφή στη δραχμή ποτέ δεν ήταν κυρίαρχη ή επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας τότε πρωθυπουργός σε κυβερνητικό συμβούλιο έθεσε το θέμα ή ένα επώδυνο μνημόνιο ή μη μνημόνιο και επιστροφή στη δραχμή, εκεί τέθηκε το ερώτημα και τότε όλοι, πλην του Π. Λαφαζάνη είπανε ότι τελικά παλέψαμε, το προσπαθήσαμε, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, αλλά στην τελική ανάλυση δεν προσεγγίσαμε τους στόχους που θέλαμε άρα η άποψη μας είναι, «όλων ήταν» επώδυνο μνημόνιο και από εκεί και πέρα βλέπουμε και τι μπορούμε να διορθώσουμε με τον καιρό.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο Δημήτρης Μάρδας, που είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας τι συνέβη τότε σε σχέση με τους ισχυρισμούς των πολιτικών τους αντιπάλων και όσα λέγοντας και γράφονταν περί επιστροφής στη δραχμή.

Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Μάρδας εξήγησε ότι μετά από εκείνο το κυβερνητικό συμβούλιο ακολούθησαν η συμφωνία, τα προαπαιτούμενα κτλ και πως η επιστροφή στη δραχμή ήταν άποψη μόνο κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι επίσημη του κόμματος, που λαμβάνεται από τα θεσμικά του όργανα.

Εξήγησε μάλιστα ότι αντίστοιχες απόψεις έχουν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και ήταν ένθερμοι υποστηρικτές αυτή της επιλογής στη δραχμή και τα έλεγαν δημόσια και στις τηλεοράσεις τότε.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/697650292&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL