Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Ένα χιλιάρικο για όποια γεννάει κάτω από τα 30
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα χιλιάρικο για όποια γεννάει κάτω από τα 30

Αντιδράσεις προκάλεσε πάλι η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αυτή τη φορά επειδή είπε στη Βουλή ότι θα δίνει κίνητρα στις νέες γυναίκες για να γεννούν παιδιά.

«Εξετάζουμε τη δυνατότητα χορήγησης πρόσθετων κινήτρων, ειδικά για νεαρότερες οικογένειες, αυτές που η γυναίκα τεκνοποιεί πριν τα 30 της χρόνια, μια και ξέρουμε ότι όσο νεαρότερη είναι η γυναίκα, τόσο υψηλότερη είναι η πιθανότητα να τεκνοποιήσει πάνω από ένα παιδί» είπε στις προγραμματικές δηλώσεις η Δ. Μιχαηλίδου. Επισημαίνεται ότι τα κίνητρα είναι επιπλέον των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, της αύξησης του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και της «στοχευμένης» ενίσχυσης του προγράμματος σχολικών γευμάτων.

Μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, η υφυπουργός διευκρίνισε ότι για τα 2.000 ευρώ είναι «οριζόντια και είναι για κάθε γέννα», δεν θα κοπούν άλλα βοηθήματα και βρίσκεται «σε συνεχή συνεργασία» με το υπουργείο Οικονομικών για να δοθούν από το 2020. Ο Ευκλ. Τσακαλώτος ρώτησε για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε 3.000 μόνιμες προσλήψεις και η Δ. Μιχαηλίδου απάντησε ότι «δεν υπάρχει από τώρα πρόθεση αυτό να καταργηθεί»...

ΣΥΡΙΖΑ: Οπισθοδρομική αντίληψη

"Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μετονομάσει τη Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων σε Γ.Γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και να τη μεταφέρει στο υπουργείο Εργασίας, έρχονται οι εξαγγελίες της κ. Μιχαηλίδου να επισφραγίσουν την οπισθοδρομική κυβερνητική αντίληψη για το γυναικείο φύλο και τον ρόλο του" τόνισε η βουλευτής Κιλκίς Ειρ. Αγαθοπούλου, καλώντας τους κυβερνώντες να "σχεδιάσουν πολιτικές χωρίς έμφυλα στερεότυπα και ηλικιακές διακρίσεις και φυσικά να ελέγξουν την εργοδοτική αυθαιρεσία εν συνόλω, αλλά και αυτή που σχετίζεται με τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών".

Για «αναχρονιστική και ιδιαίτερα ρατσιστική δήλωση» έκανε λόγο η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: “Ξεπέρασε τον Όρμπαν”

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγόρησε τη Δ. Μιχαηλίδου ότι έθεσε ηλικιακό όριο τα 30, "υπερθεματίζοντας σε εισαγωγή διακρίσεων όπως του Όρμπαν, που έχει θέσει όριο τα 40 έτη! Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι τεράστιο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοιες αντιλήψεις, διακρίσεις αλλά ούτε και με αποσπασματικά μέτρα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL