Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ.Τζούφη: Τα σχολικά κενά είναι υπαρκτά, πολλά και κρίσιμα

Eurokinissi

Η κάλυψη των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έγινε σε ποσοστό 30-40% κατά την Α φάση και σε ποσοστό 53% κατά τη Β φάση, ενώ υπήρξαν 306 προσλήψεις από ανακλήσεις αναπληρωτών, σημειώνει η η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της χώρας, τα προβλήματα είναι υπαρκτά, πολλά και κρίσιμα. Αυτό αποτυπώνεται τόσο στα διαρκή παράπονα των γονέων και των εκπαιδευτικών, όσο και στις δεκάδες σχετικών κοινοβουλευτικών ερωτήσεων που έχουν υποβληθεί στην υπουργό Παιδείας από όλα τα κόμματα» σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Στην ίδια ναακοίνωση, η ίδια σημειώνει ότι η κάλυψη των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έγινε σε ποσοστό 30-40% κατά την Α φάση και σε ποσοστό 53% κατά τη Β φάση, ενώ υπήρξαν 306 προσλήψεις από ανακλήσεις αναπληρωτών.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε αυξημένες πιστώσεις και αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι, καταγράφονται περισσότερα από 1.800 κενά σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα, τόνισε ότι «ήδη έχουν χαθεί δεκάδες ώρες στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, ενώ καμία πρόνοια δεν έχει υπάρξει για προσλήψεις στο πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, στις Δομές Υποδοχής & Εκπαίδευσης Προσφύγων και στα Τμήματα Ένταξης». 

«Όσον αφορά στις προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη, η κα Κεραμέως ανέφερε τεχνηέντως πως φέτος έγιναν 4.949 προσλήψεις, ενώ πέρυσι, το ίδιο διάστημα 1.656. Ωστόσο, η σύγκριση είναι πλασματική καθώς λίγες ημέρες μετά, στις 06 Νοεμβρίου του 2018 καλύφθηκαν όλα τα αιτήματα. Φέτος άραγε θα καλυφθούν όλα τα αιτήματα και πότε;»

Κλείνοντας, η κα Τζούφη σημείωσε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφεύγει διαρκώς να αναφερθεί στις μόνιμες προσλήψεις, τόσο των 4.500 της Ειδικής Αγωγής που πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα, όσο και των 10.500 της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο