Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Τζ. Ασάνζ από την «Εποχή»

Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στην Αθήνα

 

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των WikiLeaks, που με τις αποκαλύψεις του για εγκλήματα πολέμου ενόχλησε όσο κανείς άλλος τις ΗΠΑ και ο οποίος κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνο προκειμένου να εκδοθεί, διοργανώνουν στην Αθήνα η εφημερίδα «Εποχή» και η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα, σε συνεργασία με ομάδες πρωτοβουλίας καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και άλλων πολιτών.

Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12 μ., όπου θα παρευρεθεί ο δικηγόρος του Ασάνζ, Χουάν Μπράνκο. Ο δρ Χουάν Μπράνκο είναι και διδάκτορας νομικών σπουδών, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ενεργό μέλος του κινήματος των "Κίτρινων Γιλέκων" της Γαλλίας.

Την επομένη, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, στις 5 το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή τον Χουάν Μπράνκο και τον Μαξίμ Νικόλ, δημοσιογράφο και ενεργό μέλος του κινήματος των "Κίτρινων Γιλέκων". Χαιρετισμό θα απευθύνει η Τάνια Τσανακλίδου και εισήγηση θα κάνει η Αναστασία Πολίτη από την Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα. Συντονίζει ο Μάκης Μπαλαούρας από την εφημερίδα "Εποχή".

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης και δράσεις διαμαρτυρίας για τον Τζούλιαν Ασάνζ διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Επιστολές διαμαρτυρίας δημοσιογράφων, γιατρών και δικηγόρων, συλλογή υπογραφών, αλλά και κινητοποιήσεις ζητούν από την κυβέρνηση του Λονδίνου την άνευ όρων απελευθέρωση του φυλακισμένου Ασάνζ. Στο πρόσωπο του Ασάνζ συμπυκνώνεται η επίθεση των κυβερνήσεων στην ελευθερία του Τύπου.

Α.Γ.Ν.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις