Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κ. Ζούλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κ. Ζούλα

Στον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ Κ. Ζούλα και τα όσα υπερασπίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προ ημερών απαντά με πολυσέλιδη ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, κατηγορώντας τον για fake news και σχεδιασμούς που εντάσσονται στο νεοφιλελεύθερο δόγμα. Προειδοποιεί δε ότι θα αντιδράσει σε σχεδιαζόμενες λύσεις για την «ανανέωση προσωπικού» που «αναδύονται ξανά με προτάσεις, πράξεις ή ‘αναπτυξιακά νομοσχέδια’». Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωση - απάντηση της, μεταξύ άλλων:

* Διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι για 42 συνεχόμενες ημέρες η ΕΡΤ δεν μετέδιδε ειδήσεις λόγω απεργιών» και απαντά ότι μεταδόθηκαν απευθείας όλα τα σημαντικά γεγονότα της περιόδου, η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, τα ταξίδια Σαμαρά στην Τουρκία και την Κίνα.

* Θυμίζει στον Κ. Ζούλα ότι οι πραγματικά «ιερές αγελάδες» που υπήρξαν στην ΕΡΤ δεν ήταν οι εργαζόμενοι, αλλά «οι δικοί τους άνθρωποι στην ηγεσία, τις εκπομπές κ.λπ.» και ότι, κατηγορούμενοι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος δικάζονται ακόμα, σήμερα για κακουργήματα μετά από καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ.

* Επικαλείται το πρόσφατο πόρισμα της Grant Thornton και υπογραμμίζει ότι η ΕΡΤ όχι μόνο δεν έχει ελλείμματα, αλλά διαθέτει αποθεματικό άνω των 160 εκατ. ευρώ, με σημαντική αυξητική τάση για τα επόμενα χρόνια.

* Χαρακτηρίζει τραγικό σήμερα, αναφερόμενη στην Digea, κάποιοι να θέλουν να οδηγήσουν ξανά την ΕΡΤ μέσω δήθεν «συνεργειών» στην εξάρτηση από γνωστά «ιδιωτικά συμφέροντα» της μιντιακής ολιγαρχίας, οδηγώντας τη σταδιακά σε μαρασμό.

* Επικαλείται επίσης τα πρόσφατα στοιχεία του Reuters Institute, σύμφωνα με το οποίο η ΕΡΤ έχει «τον υψηλότερο δείκτη σε non populist κοινό και υπογραμμίζει, με βάση αυτό, ότι η ΕΡΤ «δεν παραβίαζε βάναυσα ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας», όπως ισχυρίστηκε ο Κ. Ζούλας.

* Ρωτά με ποιο, τρόπο μπορεί να γίνει «ανανέωση προσωπικού χωρίς απολύσεις» Με το... ελιξίριο της νεότητας ή υιοθετώντας το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού;

* Προειδοποιεί ότι άλλες «λύσεις» στο ζήτημα της ανανέωσης προσωπικού της ΕΡΤ που βασίζονται σε γνωστές νεοφιλελεύθερες θέσεις θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίσταση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL