Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δοξάστε τον!

ICON

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό, που διαπραγματεύτηκε τόσο σκληρά και που τα πήγε τόσο καλά με τον κορωνοϊό και έκανε την Ελλάδα key study.

Όλο αυτό το λιβάνισμα δεν πείθει κανέναν φυσικά, ούτε κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι. Καταλαμβάνει όμως όλο τον χώρο στα ΜΜΕ ώστε να μην ακούγεται τίποτα άλλο. Κι αυτό αρκεί.

Αυτό που δεν πρόκειται να ακουστεί είναι ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις επιδοτούνται για να τα βγάλουν πέρα από την κρίση εις βάρος των εργαζομένων και του δημοσίου συμφέροντος: με οριζόντιες περικοπές μισθών, με μειώσεις του δώρου των Χριστουγέννων, με εργασία λάστιχο, με πόρους των ταμείων.

Γύρω από τον Βρούτση υπάρχει ένα επιτελείο εργατολόγων της εργοδοσίας που αναζητούν παράθυρα στη νομοθεσία προκειμένου να ωφεληθούν τα αφεντικά τους σε βάρος των εργαζομένων. Ο στόχος που ήδη διαφαίνεται καθαρά είναι να συγκλίνουν όλοι μισθοί στον κατώτατο.

Υπολογίζουν, προφανώς, ότι οι άνθρωποι που θα δουν τις αποδοχές τους να καταβυθίζονται θα το αποδώσουν στην κακή τους τύχη και στην γκαντεμιά του κορωνοϊού.

Αυτό είναι το σχέδιο. Απλό και εφαρμόσιμο. Μόνο που υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου.

Και κανένα σχέδιο που βασίστηκε στην υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου δεν πήγε πολύ μακριά.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις