Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Στημένοι αγώνες ποδοσφαίρου / Στημένοι αγώνες ποδοσφαίρου: Τα έχω δει όλα πια σε αυτή τη δίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στημένοι αγώνες ποδοσφαίρου / Στημένοι αγώνες ποδοσφαίρου: Τα έχω δει όλα πια σε αυτή τη δίκη

Η φράση «τα έχω δει όλα» δεν ακούγεται συχνά σε αίθουσα δικαστηρίου, και ακόμα λιγότερο από το στόμα της προέδρου.

Αυτή όμως χρησιμοποίησε η πρόεδρος του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου για να διακόψει εκνευρισμένη τη διαδικασία, όταν ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σε αυτή την υπόθεση ξεκίνησε ως μάρτυρας κατηγορίας και στην πορεία έγινε μάρτυρας υπεράσπισης, αφού πρώτα προσχώρησε στην επιρροή Μαρινάκη, έπιασε κατά την κατάθεσή του ψιλή κουβεντούλα με τους κατηγορούμενους σχετικά με την καταγωγή ενός διαιτητή από την Κόρινθο.

Και πρόσθεσε: «Πότε βλέπουμε δικηγόρους να θέλουν να πείσουν τους μάρτυρες και πότε μάρτυρες να θέλουν να πείσουν τους κατηγορούμενους»

Ο Κούγιας, που είχε συμμετάσχει εκείνη την περίοδο στον ανένδοτο αγώνα εναντίον των στημένων αγώνων, εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο κατά το ήμισυ μετανοημένος, λέγοντας ότι όσα βγήκαν εκείνη την περίοδο «ήταν αλήθεια, αλλά όχι όλη η αλήθεια» και με περίσσιο θράσος δήλωσε απευθυνόμενος στην πρόεδρο: «Κι εσείς κι εγώ χρησιμοποιηθήκαμε σε αυτή την υπόθεση».

Ο Κούγιας υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις για τους στημένους αγώνες ήταν ένα σχέδιο του πάλαι ποτέ προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκού Πατέρα, ο οποίος «ήθελε να εκδικηθεί τον Μαρινάκη, που ήταν τότε στοχοποιημένος». Είπε επίσης ότι «το μίσος του Μαρινάκη για μένα και το δικό μου για τον Μαρινάκη ήταν γνωστό», αλλά πρόσθεσε ότι «εμένα στόχος μου δεν ήταν ο Μαρινάκης, αλλά ο Τσακογιάννης με τον Μπέο».

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μίσος που «εποστρακίστηκε», αφού στα χρόνια που μεσολάβησαν οι Κούγιας και Μαρινάκης όχι απλά τα βρήκαν, αλλά έχουν συμμαχήσει ανοιχτά ενάντια στο άλλο μπλοκ του ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα στη δίκη είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση του πρώην διεθνή διαιτητή και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα, ο οποίος επανέλαβε ότι ο τέως πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Μεσσηνίας και στέλεχος της ΕΠΟ Σταθόπουλος είχε επιχειρήσει να τον επηρεάσει προκειμένου να μεροληπτήσει υπέρ του Ολυμπιακού πριν από έναν αγώνα Ξάνθης - Ολυμπιακού, μετά το τέλος του οποίου ο φούρνος που διατηρεί στην Καλαμάτα ο πρώην διαιτητής δέχθηκε βομβιστική επίθεση.

Τον λόγο στη δίκη πήρε και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος αναφέρθηκε σε απειλητικά μηνύματα που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο τόσο εναντίον του Πέτρου Κωνσταντινέα («να δούμε αν θα ξαναβρείς τον φούρνο σου») όσο και εναντίον του ίδιου («κι εσύ, εισαγγελέα, πρόσεχε») και τόνισε πως «είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος φαντάζεται ότι μπορεί να τρομοκρατήσει το δικαστήριο», ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι κανένας αρμόδιος ποδοσφαιρικός φορέας δεν έσπευσε να καταδικάσει αυτές τις απειλές.

Ανέφερε πάντως ότι δεν θεωρεί πως αυτές οι απειλές προέρχονται από ανθρώπους της δίκης, αλλά από κάποιους νεαρούς που ίσως μετατραπούν σε χούλιγκαν.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 27 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL