Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Αλληλοκατηγορούνται για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλληλοκατηγορούνται για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

Την εικόνα ενός ανθρώπου που θεωρούσε ότι είχε δικαίωμα να κάνει ό,τι έκανε επιβεβαίωσε για τον κατηγορούμενο για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη Μανώλη Κούκουρα ο υπάλληλος της λιμενικής υπηρεσίας στη Ρόδο Χρήστος Μαλάμης, που κατέθεσε χθες ως μάρτυρας στο δικαστήριο για την υπόθεση. Ο κελευστής Χρ. Μαλάμης, που πήρε την πρώτη κατάθεση από τους δύο κατηγορούμενους, ανέφερε ότι ο Κούκουρας ήταν εξαιρετικά επιθετικός απέναντι στους λιμενικούς, απαιτούσε να τον αφήσουν ελεύθερο και τους απειλούσε ότι θα τους τιμωρήσει μόλις του βγάλουν τις χειροπέδες. Αναφερόμενος στον έτερο κατηγορούμενο, τον Αλέξανδρο Λουτσάι, τόνισε ότι αντίθετα παρέμενε αμίλητος και ψυχρός.

Πάντως, ο λιμενικός ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι διηγήθηκαν την ίδια ιστορία σχετικά με τη δολοφονία της 19χρονης Ελένης, απλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή επιρρίπτοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Συγκεκριμένα, ότι η Ελένη έκανε σεξ «με τη θέλησή της» και με τους δύο, ότι κάποια στιγμή εξέφρασε την προτίμησή της στον ένα από τους δύο και τότε ο άλλος τη χτύπησε στο κεφάλι, με τα πρόσωπα να εναλλάσσονται ανάλογα με το ποιος διηγούταν την ιστορία του. Επιβεβαιώνει επίσης ότι η δολοφονημένη κοπέλα τους παρακαλούσε όσο είχε ακόμα τις αισθήσεις της να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ενώ είπε επίσης ότι ο Έλληνας κατηγορούμενος για βιασμό και δολοφονία είπε ότι «θα τον τιμωρήσει ο Θεός».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η εκδοχή της «συναίνεσης» στο σεξ έχει ήδη διαψευστεί τόσο από τον ιατροδικαστή Π. Κοτρέτσο όσο και από λιμενικούς που κατέθεσαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες και δήλωσαν ότι η δολοφονημένη φοιτήτρια είχε πολλές κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματός της οι οποίες προηγήθηκαν του θανάτου της, ότι υπήρχαν σημάδια ότι είχε δώσει μάχη για τη ζωή της και για να ξεφύγει από τους βιαστές και δολοφόνους της, καθώς και ότι τα ρούχα της ήταν σκισμένα.

Η διαδικασία χθες Παρασκευή ξεκίνησε με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση λόγω προβλήματος που δημιουργήθηκε με τον ανιχνευτή μετάλλων για όποιον ή όποια ήθελε να παρακολουθήσει τη δίκη ως κοινό. Κατά την καθυστερημένη επανέναρξή της πήρε τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας, η οποία τοποθετήθηκε πάνω σε δημοσιεύματα που αφορούν τη δίκη και είπε ότι σκοπός του δικαστηρίου είναι να φανεί η αλήθεια και μόνο και όχι να παραβιαστούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Κάλεσε εξάλλου τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη να κάνει μια συμπληρωματική κατάθεση προκειμένου να αναιρέσει τη δήλωσή του ότι θα πάρει τα όπλα, τονίζοντας ότι «εκτός από τα άκρα, υπάρχει και η μέση λύση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL