Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίγηρας: Τουλάχιστον 20 νεκροί από ποδοπάτημα για 15 ευρώ και λίγα τρόφιμα

Η απόγνωση οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 20 άτομα, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, και τουλάχιστον άλλα 10 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων και χρημάτων σε πρόσφυγες και εκτοπισμένους στον Οίκο Νεότητας και Πολιτισμού στην Ντίφα του Νίγηρα.

«Διανείμαμε τρόφιμα και χρήματα, το ποσό των 5.000 νάιρας ανά άτομο, περίπου 15 ευρώ. Είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι πρόσφυγες, που είχαν μάθει τα νέα της διανομής και έφυγαν από τους καταυλισμούς τους, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, βρίσκονται σε απόσταση 100 χιλιόμετρα, για να πάνε στην Ντίφα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικος της περιοχής.

Η περιοχή της Ντίφα, κοντά στη Νιγηρία, έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο της Μπόκο Χαράμ. Στην περιοχή φιλοξενούνται περισσότεροι από 300.000 Νιγηριανοί πρόσφυγες και εκτοπισμένοι από το εσωτερικό της χώρας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις