Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Μπουρνούς: «Δώρο» της κυβέρνησης στους ολιγάρχες - καναλάρχες - ιδιοκτήτες μεγάλων ομάδων

Eurokinissi

Αναφερόμενος στην τροπολογία της ΝΔ με την οποία μειώνεται οριζόντια η φορολογία (από 45% σε 22%) στα ετήσια συμβόλαια άνω των 40.000 μεταξύ, των ΠΑΕ και των ΚΑΕ με αθλητές, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση επιβραβεύει τον χουλιγκανισμό»

«Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, η οποία αφορά οριζόντια μείωση της φορολογίας (από 45% σε 22%, δηλαδή μείωση πάνω από 50%) σε συμβόλαια άνω των 40.000 ευρώ τον χρόνο, που συνάπτουν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ με τους αθλητές τους», σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτό φαινομενικά μπορεί να αφορά το σύνολο των ΠΑΕ και ΚΑΕ, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο "δώρο" στις μεγάλες ΠΑΕ και ΚΑΕ, αφού αυτές είναι οι μόνες που υπογράφουν σήμερα πληθώρα "μεγάλων" συμβολαίων και άρα από την τροπολογία θα προκύψουν τεράστια κέρδη κυρίως γι αυτές».

«Με την τροπολογία αυτή καταρρέει και το μύθευμα ότι η νέα κυβέρνηση απέσυρε την ΕΡΤ από συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαίρου, γιατί "σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων που πήγαιναν στην μπάλα"», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα χρήματα που χάνει το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη ευνοϊκή φορολόγηση, είναι ασύγκριτα περισσότερα από αυτά που έδινε η ΕΡΤ σε τηλεοπτικά συμβόλαια, χωρίς κανένα απολύτως κέρδος ούτε για τους πολίτες, αλλά ούτε και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που από τις συμβάσεις με την ΕΡΤ έπαιρνε το 5%» σημειώνει ο Γ.Μπουρνούς προσθέτοντας ότι «με την τροπολογία, λοιπόν, αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει "δώρο" στους ολιγάρχες - καναλάρχες - ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, "επιβραβεύοντας" τον χουλιγκανισμό, που θεριεύει τις τελευταίες μέρες». 

Τέλος, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει ότι η κυβέρνηση «ίσως να ευελπιστεί, ότι οι αντιμαχόμενες ηγεσίες των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών θα κατευναστούν και θα ρίξουν τους τόνους ως αντάλλαγμα. Ίσως, πάλι, να θεωρεί αυτούς ως "ευπαθείς ομάδες", γι αυτό και σπεύδει να τους ενισχύσει».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις