Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C26.2°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.9°C25.3°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.0°C25.4°C
2 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 36%
Μετρό / Η εργολαβική εταιρεία καθαριότητας απέλυσε την πρόεδρο του συνδικάτου καθαριστριών Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετρό / Η εργολαβική εταιρεία καθαριότητας απέλυσε την πρόεδρο του συνδικάτου καθαριστριών Αττικής

μετρό αποβάθρα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την απόλυση-μη ανανέωση της σύμβασης της προέδρου του Συνδικάτου καθαριστριών Ν. Αττικής και περιχώρων, στην οποία προχώρησε η εργολαβική εταιρεία καθαριότητας του μετρό «Ηπειρωτική», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

«Η απόλυση της προέδρου είναι ξεκάθαρα εκδικητική για την δράση του Σωματείου, μετά από δέκα χρόνια εργασίας στο ΜΕΤΡΟ, που διεκδικούσε να σταματήσουν οι εβδομαδιαίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και να αποδοθούν οι 3ετίες στους μισθούς των εργαζομένων» τονίζει η ΟΙΥΕ. 

Όπως σημειώνει, η εταιρεία Ηπειρωτική, είναι ακόμα μια εταιρεία, όπου η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας αποδίδει χαμηλότερους μισθούς από τον κατώτατο μισθό. «Γεγονός που η ΟΙΥΕ καταγγέλλει όλο το τελευταίο διάστημα» αναφέρει. 

Η ΟΙΥΕ καλεί το υπουργείο να επιλύσει το θέμα των 3ετιών, και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τις απολύσεις. «Καλούμε την εταιρεία να ανακαλέσει την απόλυση και, να σταματήσει τους εκφοβισμούς, και τις μη νόμιμες μισθολογικές πρακτικές» τονίζει. 

Παράσταση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί από το σωματείο σήμερα Παρασκευή (26/4) στα γραφεία της εταιρείας, Λ. Βουλιαγμένης 409, στις 13:00 στην Ηλιούπολη, στην οποία συμπαρίσταται η ΟΙΥΕ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL