Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.1°C21.9°C
1 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
19 °C
16.6°C20.5°C
2 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.9°C23.2°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
20.8°C26.6°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
2 BF 88%
Φυλακές / Βρέθηκε όπλο χτισμένο σε τοίχο κελιού στον Κορυδαλλό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φυλακές / Βρέθηκε όπλο χτισμένο σε τοίχο κελιού στον Κορυδαλλό

ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΟΠΛΟΥ ΣΕ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ/ EUROKINISSI)

Συναγερμός έχει σημάνει στις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν όπλο χτισμένο μέσα σε τοίχο κελιού κατά την διάρκεια ελέγχου, που έγινε τα ξημερώματα σε κενό, κελί.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στο συγκεκριμένο κελί, βρέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας 19 φυσιγγίων, επιμελώς κρυμμένα εντός κτισμένου τοίχου. Το όπλο βρέθηκε με χρήση μεταλλικού ανιχνευτή και κατόπιν διάτρησης του τοίχου, ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν λυμένο σε επιμέρους τμήματα, τα οποία ήταν τυλιγμένα σε 6 αυτοσχέδια δέματα.

Όπως σημειώνεται από την Αστυνομία το συγκεκριμένο κελί είναι κενό από τον Αύγουστο του 2023. Το όπλο ήταν λυμένο σε επιμέρους τμήματα εντός έξι αυτοσχέδιων δεμάτων και είναι άγνωστο πόσο καιρό ήταν εκεί. Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Δ΄ Πτέρυγα στους κοινόχρηστους χώρους και στο κελί 113, το οποίο είναι κενό και βρίσκεται υπό κατασκευή.

Το όπλο έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό να βρεθούν τυχόν αποτυπώματα ή γενετικά υλικά. Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Κορυδαλλού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά. Το περιστατικό κρίνεται ως σοβαρό καθώς αναδεικνύει αδυναμίες σε θέματα ασφάλειας στις Φυλακές Κορυδαλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL