Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.8°C
2 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.5°C18.3°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C19.4°C
3 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C17.1°C
1 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.2°C
0 BF 88%
Μάτι / Δύο χρόνια με αναστολή στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάτι / Δύο χρόνια με αναστολή στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου

Φωτιά στο Μάτι
EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε από Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννης Φωστιέρης αναφορικά με κατάθεση ψευδών στοιχείων σε σχέση με τις κινήσεις οχημάτων της πυροσβεστικής κατά την πυρκαγιά στο Μάτι.

Συγκεκριμένα ο Ι. Φωστιέρης κρίθηκε ένοχος για κατάθεση ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές, που αφορούσαν το σύστημα engage σχετικά με τις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών την ώρα της πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου του 2018.

Είχε προηγηθεί μήνυση που είχε καταθέσει ο αξιωματικός της πυροσβεστικής Γιάννης Κώστας κατά του Ιωάννη Φωστειέρη και του Χρήστου Γκολφίνου (τότε υπευθύνου του 199 και της κίνησης των οχημάτων του ΠΣ), για ανακριβή στοιχεία στο σύστημα Engage. Ο Γ. Κώστας είχε καταγγείλει τους δύο άνδρες ότι επιχείρησαν σκόπιμα να παραπλανήσουν τις αρχές, αλλοιώνοντας τις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών την ώρα της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Σημειώνεται ότι ο Ιωάννης Φωστιέρης είναι ένα από τα 21 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής τα οποία κατηγορούνται στην βασική δίκη για το Μάτι. Η απόφαση για τους 21 αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση στην κύρια δίκη για το Μάτι για τον Ιωάννη Φωτσιέρη ήταν να κριθεί ένοχος για την εκτροπή ελικοπτέρου, του μοναδικού εναερίου μέσου που έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική έως τις 18:00 της 23ης Ιουλίου του 2018, για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil, καθώς και για τη μη αξιοποίηση δυο ελικοπτέρων Σινούκ από την αεροπορία στρατού, τα οποία παρέμειναν καθηλωμένα στην Πάχη Μεγάρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL