Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.8°C
2 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.5°C18.3°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C19.4°C
3 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C17.1°C
1 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.2°C
0 BF 88%
Κακοκαιρία / Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία / Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Βροχή στη Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Προειδοποιητικό μήνυμα για επερχόμενες ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους εστάλη από το 112 στη Θεσσαλία, σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το μήνυμα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου συστήνεται ο περιορισμός των μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ έκανε λόγο για μίνι κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να «προλάβει» επικοινωνιακά τις καταιγίδες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μετέβη στη Θεσσαλία όπου μετείχε σε συνεδρίαση στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες για σήμερα Παρασκευή

  • Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
  • Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας).
  • Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες για αύριο Σάββατο

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή (19-04-24) έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

  • Ανατολική Θεσσαλία
  • Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
  • Νότια Πιερία
  • Βόρεια Εύβοια
  • Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL