Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.8°C19.6°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 89%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C15.2°C
0 BF 100%
Γάζα / Έκκληση ΟΕΝΓΕ σε Γεωργιάδη για άμεση μεταφορά ασθενών στην Ελλάδα - «Είναι γενοκτονία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γάζα / Έκκληση ΟΕΝΓΕ σε Γεωργιάδη για άμεση μεταφορά ασθενών στην Ελλάδα - «Είναι γενοκτονία»

Τραυματισμένο παιδί σε κρεβάτι νοσοκομείου
EPA/KHALED ELFIQI (Φωτογραφία αρχείου)

Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία παιδιών και ενηλίκων από τις βομβαρδισμένες περιοχές της Γάζας απευθύνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, μετά τις σχετικές εκκλήσεις του ΠΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει απευθύνει έκκληση για επείγουσα μεταφορά 9.000 ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου να λάβουν τις άκρως αναγκαίες υπηρεσίες υγείας.

«Αυτό που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας είναι, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού» τονίζει η ΟΕΝΓΕ επικαλούμενη παράλληλα οργανισμούς ανθρωπιστικής βοήθειας οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη κατάσταση κρίσης στα νοσοκομεία της Γάζας» με ανθρώπους να φέρουν μεγάλα τραύματα και να παραμένουν χωρίς θεραπεία.

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ υπενθυμίζει τα όσα έχει δηλώσει ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σύμφωνα με τα οποία «περισσότεροι από 3.400 ασθενείς έχουν παραπεμφθεί στο εξωτερικό μέσω της Ράφα, συμπεριλαμβανομένων 2.198 τραυματιών και 1.215 χρόνια πασχόντων. Αλλά πολλοί άλλοι πρέπει να απομακρυνθούν».

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΕΝΓΕ:

«Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000 ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου να λάβουν τις άκρως αναγκαίες υπηρεσίες υγείας. Πρόκειται, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, για ασθενείς ογκολογικούς, τραυματίες λόγω των συνεχόμενων βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών, αιμοκαθαιρόμενους και άλλους χρόνιους πάσχοντες.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε ότι «περισσότεροι από 3.400 ασθενείς έχουν παραπεμφθεί στο εξωτερικό μέσω της Ράφα, συμπεριλαμβανομένων 2.198 τραυματιών και 1.215 χρόνια πασχόντων . Αλλά πολλοί άλλοι πρέπει να απομακρυνθούν».

Εξάλλου, οργανισμοί ανθρωπιστικής βοήθειας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για "αδιανόητη κατάσταση κρίσης στα νοσοκομεία της Γάζας, καθώς άνθρωποι που φέρουν μεγάλα τραύματα παραμένουν χωρίς θεραπεία και το ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει χρόνιες ελλείψεις των πιο βασικών ιατρικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των χειρουργικών γαζών και των υλικών για τα κατάγματα.

Αυτό που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας είναι, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Απευθύνουμε επείγουσα έκκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών από τις βομβαρδισμένες περιοχές, ενηλίκων και παιδιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL