Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Οι ελληνικές υποψηφιότητες για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρώπης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι ελληνικές υποψηφιότητες για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρώπης

Τρία βιβλία Ελληνίδων συγγραφέων συγκαταλέγονται στον βραχύ κατάλογο των υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής, που απονέμεται σε νέο πεζογράφο και επιχειρεί να αναδείξει τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής πεζογραφίας, να προωθήσει τη λογοτεχνία με μεταφράσεις βραβευμένων έργων και την καλλιέργεια του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Οι ελληνικές υποψηφιότητες αφορούν στα μυθιστορήματα "Δενδρίτες" της Κάλλιας Παπαδάκη, "Ο Έλληνας γιατρός" της Καρολίνας Μέρμηγκα και "Η νυχτερινή βάρδια του καλλιγράφου" της Μαρίας Ξυλούρη.

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες, και η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των εκ περιτροπής χωρών σε συγγραφείς από τις οποίες θα δοθεί το βραβείο το 2017.

Το Βραβείο στηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει αναθέσει τον συντονισμό του στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Βιβλιοπωλών (EIBF), το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων (EWC) και την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP), ενώ στην Ελλάδα συντονίζεται από την Εταιρεία Συγγραφέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL