Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Explosions In The Sky

Σήμερα (και αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου, αλλά με εντελώς διαφορετικό set) οι άριστοι Αμερικανοί εκπρόσωποι του post rock Explosions In The Sky και με τους ημέτερους Eluvium να ανοίγουν τις συναυλίες στο «Gagarin 205».

Σήμερα επίσης και τα δύο επόμενα Σάββατα ο Φοίβος Δεληβοριάς στο «Σταυρός Του Νότου».

Σήμερα όμως (αλλά και αύριο, την Τετάρτη 19, την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου) και η πολύ επιτυχημένη παράσταση του musical «West Side Story» της Καμεράτα υπό τη διεύθυνση -και σε μετάφραση και συν-σκηνοθεσία- του Γιώργου Πέτρου επαναλαμβάνεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Σήμερα ακόμα η Μαρία Λατσίνου με το θαυμάσιο συγκρότημά της -ακορντεόν, κρητική λύρα, μπάσο και ντραμς υπό τη διεύθυνση του συνθέτη των τραγουδιών της Χρήστου Αλεξόπουλου στο πιάνο και τα keyboards- στο «Underflow Record Store & Art Gallery» (Καλλιρρόης 30).

Σήμερα έχουμε και την Big Band του Δήμου Αθηναίων να συμπράττει με τον βιρτουόζο jazz μπασίστα Γιώργο Φακανά για να παρουσιάσουν συνθέσεις του στον ιδιόκτητο συναυλιακό του χώρο, το «Αθηνά Live» στο Μοσχάτο, με ελεύθερη είσοδο.

Σήμερα τέλος και οι εξαιρετικοί Jane Doe, με support τους δεκαμελείς (!) Balloon Over Glasgow στο «Eightball» της γενέθλιας πόλης αμφοτέρων, δηλαδή της Θεσσαλονίκης.

Αύριο η Angelika Dusk με τη συνοδεία πενταμελούς μπάντας -κιθάρα, keyboards, μπάσο, ντραμς συν γυναικεία φωνητικά- στο «Troubar» (Φίλωνος 131, Πειραιάς) και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Αύριο επίσης ο Αδάμ Τσαρούχης με τη συνοδεία ενός τρίο πιάνου, κοντραμπάσου και ντραμς και, όπως πάντα, άφθονη jazz διάθεση στο «Faust».

Αύριο ακόμη η Αμερικανίδα jazz ερμηνεύτρια Sara Gazarek με το κουαρτέτο της στο Roof Stage του «Gazarte».

Την Τρίτη 18 (και την Τετάρτη 19) Οκτωβρίου το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ερωτικός λόγος», εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Γιώργου Σεφέρη, από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και με αφηγητή τον Νίκο Καραθάνο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Την Τρίτη, επίσης, όπως και κάθε Τρίτη για όλο τον χειμώνα οι Rebeletiko στο κλασικό τους πια στέκι, την παραδοσιακή ταβέρνα «Κληματαριά» (Πλατεία Θεάτρου 2).

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου... δημοτική μουσική δωματίου, μια αληθινά δηλαδή πρωτότυπη συναυλία της Βασιλικής Καρακώστα που θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία ενός κουιντέτου εγχόρδων (δύο βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο) στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Την Πέμπτη επίσης οι ιδιοσυγκρασιακοί τριμελείς Diminuita (δύο κιθάρες και κοντραμπάσο) στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου.

Την Πέμπτη ακόμα οι Gadjo Dilo στο Roof Stage του «Gazarte».

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου οι Baby Guru, με support τους Whereswilder και The Voyage Limpid Sound, επιστρέφουν ύστερα από καιρό στο συναυλιακό προσκήνιο στο «An Club» των Εξαρχείων.

Την Παρασκευή επίσης η δεύτερη εμφάνιση του Κώστα Λειβαδά και της Βίκυς Καρατζόγλου στο Plus του «Σταυρός Του Νότου».

Την Παρασκευή ακόμα ένα πάρτι διαφορετικών εποχών της ελληνικής ποπ με την Μπέσσυ Αργυράκη και τον Κώστα Μπίγαλη -και φιλική συμμετοχή του Δάκη- στο Upstairs του «Passport Κεραμεικός».

Την Παρασκευή όμως και ο Ian Ikon παρουσιάζει το πρόγραμμα «Female Stories» με τις Ιrene, Natalia Corvington, Idra Kayne και Maya Siozou στο Roof Stage του «Gazarte».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL