Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.6°C17.7°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.0°C17.1°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.1°C17.8°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 74%
Αφρικανική σκόνη / Το υπουργείο Εργασίας θυμήθηκε να κάνει συστάσεις μία μέρα μετά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφρικανική σκόνη / Το υπουργείο Εργασίας θυμήθηκε να κάνει συστάσεις μία μέρα μετά

Αφρικανική σκόνη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συστάσεις προς τους εργοδότες, κατόπιν εορτής θυμήθηκε να απευθύνει με αφορμή την αφρικανική σκόνη σήμερα, το υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει σύσταση προς τους εργοδότες «να τηρούν για τους εργαζόμενους τα συμβουλευτικά μέτρα προφύλαξης που ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, το υπουργείο Υγείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους αυξημένου κινδύνου».

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας «η σύσταση αφορά σε περιοχές που παρουσιάζουν επιβάρυνση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών και της αφρικανικής σκόνης».

Παράλληλα μία ημέρα μετά τις απόκοσμες εικόνες που θύμιζαν μετααποκαλυπτικές ταινίες του Χόλυγουντ, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι εν λόγω σύσταση ισχύει και για οποιαδήποτε επανάληψη του φαινομένου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση η αφρικανική σκόνη οδεύει προς το Αιγαίο, ενώ αύριο Πέμπτη (25/4) θα «χτυπήσει» τα Δωδεκάνησα όπου αναμένοντα υψηλές συγκεντρώσεις από τη σκόνη της Σαχάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας νωρίτερα εξέδωσε οδηγίες, χωρίς πρόβλεψη για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις οποίες συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα αυξημένου κινδύνου, που είναι πιο ευάλωτα απέναντι στην αφρικανική σκόνη και προτρέπει τους πολίτες να κρατούν τα παράθυρα κλειστά κατά την παραμονή τους σε εσωτερικούς χώρους.

Αναλυτικά:

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

  • -Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
  • -Καρδιοπαθείς
  • -παιδιά καθώς και
  • -τα άτομα άνω των 65 ετών

θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL