Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Χρ. Γιαννούλης κατά την επίσκεψή του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: / Χρ. Γιαννούλης κατά την επίσκεψή του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Αρωγοί στο στοίχημα της επανένταξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Γιαννούλης κατά την επίσκεψή του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: / Χρ. Γιαννούλης κατά την επίσκεψή του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Αρωγοί στο στοίχημα της επανένταξης

Θεσσαλονίκη. "Η επανένταξη είναι το στοίχημα του 21ου αιώνα που πρέπει να κερδηθεί" τόνισε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό "Κοιτάμε μπροστά" Χρήστος Γιαννούλης, αμέσως μετά την επίσκεψή του στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τους επικεφαλής των μονάδων που στοχεύουν στην επάνοδο των ψυχιατρικών ασθενών ως λειτουργικών μελών των κοινωνίας.

Ο Χρ. Γιαννούλης δεσμεύτηκε για την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ τριών ακόμα ξενώνων φιλοξενίας, που είναι απαραίτητοι για την αποσυμφόρηση του ψυχιατρείου και την εξάλειψη της λίστας αναμονής για ασθενείς που είναι σε θέση να κάνουν τα πρώτα βήματα επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα 12 εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ενώ εργαζόμενοι τόνισαν ότι στην εύρυθμη λειτουργία των ΚοιΣΠΕ βοήθησε καθοριστικά, τα τελευταία χρόνια, η δημιουργία του ανάλογου νομοθετικού πλαισίου. "Ως νέα διοίκηση της ΠΚΜ θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο και χρηματοδοτικό εργαλείο δοκιμασμένες πρακτικές και προγράμματα απεξάρτησης, όπως το πρόγραμμα 'Αργώ'.

Δεσμευόμαστε όμως να δημιουργήσουμε δομές απεξάρτησης και για τους εφήβους, καλύπτοντας το σημαντικό κενό σε επίπεδο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων για τις νεότερες ηλικίες που διαπιστώνεται στη Βόρεια Ελλάδα" δήλωσε ο Χρ. Γιαννούλης και διαβεβαίωσε ότι για τον συνδυασμό του αποτελεί προτεραιότητα η επαγγελματική κατάρτιση και επανένταξη των πρώην εξαρτημένων και ψυχικά ασθενών.

"Θα βοηθήσουμε να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ψυχιατρείου και θα εντάξουμε απεξαρτημένα άτομα σε προγράμματα και θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια δίνοντάς τους έτσι μια δεύτερη ευκαιρία για κοινωνική επανένταξη, χωρίς πισωγυρίσματα" κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL