Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ / Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στους δήμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ / Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στους δήμους

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση αναμένεται να έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, καθώς το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων σε νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων, όπως η καθαριότητα, φαίνεται να παίρνει σοβαρές διαστάσεις.

Άλλωστε προ ημερών οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την εν κρυπτώ απόπειρα της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά να προχωρήσει σε ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας συνολικού προϋπολογισμού 887.840 ευρώ σε βάθος τριετίας!

Έτσι η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ συναντιέται σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ για αύριο Τετάρτη προγραμματίζει πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Κεντρικό σύνθημα θα είναι «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εμπαίζονται και δεν μένουν με το στόμα κλειστό».

Αυτό το στίγμα θα δοθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ διεκδικώντας όχι μόνον το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους, σε τομείς όπως η καθαριότητα, η διαχείριση ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, αλλά και να αποδοθούν στους εργαζομένους των δήμων όσα δικαιούνται!

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τη μάχη πρώτης γραμμής που έδωσαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα την εποχή της καραντίνας, η κυβέρνηση δεν μερίμνησε να τους αποδοθεί έκτακτο επίδομα, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης είναι εξόχως ανησυχητικό, όπως λένε οι ίδιοι εργάτες καθαριότητας των δήμων στην «Αυγή», το γεγονός ότι με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται για τις 31η Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή της τελικής γνωμοδότησης της επιτροπής αξιολόγησης για τα βαρέα και ανθυγιεινά με τους εργάτες καθαριότητας και συναφών ανταποδοτικών υπηρεσιών να φοβούνται το ενδεχόμενοι να περιοριστεί το ύψος του επιδόματος ή ακόμη και να σταματήσει να τους καταβάλλεται.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητάει αύξηση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των δήμων, αφού οι μόνες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αφορούσαν το «Βοήθεια στο Σπίτι» και όχι τις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Σημειωτέον ότι το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του ενημερώνει πως μέχρι την 30ή Ιουνίου 2020 θα εκδοθούν οι πράξεις μετατάξεων των μονίμων και με σύμβαση αορίστου χρόνου υπαλλήλων των ΟΤΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο κινητικότητας του 2019.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL