Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.5°C28.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
23.0°C25.5°C
2 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C24.1°C
2 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 21%
Αντιτορπιλικό «Βέλος» / Παραμένει στη Θεσσαλονίκη - Αρνούνται να το μεταφέρουν στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιτορπιλικό «Βέλος» / Παραμένει στη Θεσσαλονίκη - Αρνούνται να το μεταφέρουν στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης

Το πλοίο «Βέλος»
EUROKINISSI/ ΤΖΑΚΙΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Την παραμονή του ιστορικού πολεμικού πλοίου, συμβόλου του αντιδικτατορικού αγώνα, «Βέλος», στην Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει βρεθεί ο ακριβής χώρος ελλιμενισμού του ιστορικού πλοίου, με δεδομένο ότι η αγκυροβόληση του στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο σκαρί του κατά τη διάρκεια έντονης κακοκαιρίας. Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγο γεγονός υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών είχε καταγγείλει τον Νοέμβριο απαξίωση του ιστορικού πλοίου ζητώντας την επιστροφή του στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο.

Υπενθυμίζεται ότι το «Βέλος» το 2023 δεν ήταν προστατευμένο, καθώς ήταν απλά μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τους φορείς να κωφεύουν. Ο αρχικελευστής του «Βέλος» Παναγιώτης Καλλίνος είχε δηλώσει μάλιστα ότι είχε απευθυνθεί στους αρμόδιους ζητώντας την προστασία του ιστορικού πλοίου.

«Κάναμε πολλές φορές διάφορες παραστάσεις, ζητήσαμε από τον δήμο, την περιφέρεια, από διάφορους φορείς να κάνουν κάτι και δεν έκαναν τίποτα ... Είχα κάνει επανειλημμένα τηλεφωνήματα στα οποία εκώφευσαν οι δύο φορείς που προείπα, τους έστειλα e-mail τους έστειλα μέσω facebook ειδοποιήσεις και τους ζητούσα το καράβι να προστατευτεί. Υπήρχε δυνατότητα» σημείωνε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL