Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απολύσεις εργολαβικών και στα ΕΛΠΕ

Τελεσίγραφο απολύσεων έστειλε χθες η διοίκηση των ΕΛΠΕ στους εργολαβικούς εργατοτεχνίτες στις μονάδες του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας, καθώς ενημέρωσε ότι η μείωση του "μπάτζετ" στις συγκεκριμένες εργολαβίες θα μειωθεί κατά 50%.

Με άλλα λόγια, το επόμενο διάστημα θα βρεθούν στο δρόμο οι μισοί από τους 280 εργαζόμενους που απασχολούνται στις συγκεκριμένες εργολαβίες.

"Τα Ελληνικά Πετρέλαια, η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στην Ελλάδα, δείχνει για άλλη μια φορά το πρόσωπό της, θεωρώντας το εργολαβικό προσωπικό σαν καύσιμη ύλη την οποία θέλει να ξεφορτωθεί αφού την εκμεταλλεύτηκε για χρόνια σε συνθήκες επισφαλούς εργασίας. Με απλά λόγια, πετούν στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου και Βιομηχανίας.

Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποίησαν χθες γενική συνέλευση στον Ασπρόπυργο, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν ταυτόχρονα με την Τράπεζα Πειραιώς, η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΠΕ, εκτελώντας εντολές τού διορισμένου από την κυβέρνηση διευθύνοντος συμβούλου, απαγόρευσε την είσοδο του σωματείου στους χώρους εργασίας.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις