Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Απολύσεις εργολαβικών και στα ΕΛΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απολύσεις εργολαβικών και στα ΕΛΠΕ

Με άλλα λόγια, το επόμενο διάστημα θα βρεθούν στο δρόμο οι μισοί από τους 280 εργαζόμενους που απασχολούνται στις συγκεκριμένες εργολαβίες.

"Τα Ελληνικά Πετρέλαια, η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στην Ελλάδα, δείχνει για άλλη μια φορά το πρόσωπό της, θεωρώντας το εργολαβικό προσωπικό σαν καύσιμη ύλη την οποία θέλει να ξεφορτωθεί αφού την εκμεταλλεύτηκε για χρόνια σε συνθήκες επισφαλούς εργασίας. Με απλά λόγια, πετούν στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου και Βιομηχανίας.

Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποίησαν χθες γενική συνέλευση στον Ασπρόπυργο, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν ταυτόχρονα με την Τράπεζα Πειραιώς, η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΠΕ, εκτελώντας εντολές τού διορισμένου από την κυβέρνηση διευθύνοντος συμβούλου, απαγόρευσε την είσοδο του σωματείου στους χώρους εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL