Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Θετική εξέλιξη η κοινή στάση των παλαιστινιακών δυνάμεων απέναντι στο σχέδιο Νετανιάχου - Τραμπ

ΑΜΠΕ

«Το γεγονός ότι, τουλάχιστον προσωρινά, πάγωσε το σχέδιο προσάρτησης, αποτελεί νίκη της ειρηνικής, διπλωματικής "ιντιφάντα" που ανέπτυξε τις τελευταίες εβδομάδες η Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά καθοριστικά συνέβαλε και η κινητοποίηση αριστερών και φιλειρηνικών δυνάμεων εντός του Ισραήλ», σημειώνει το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ως «θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει την κοινή στάση των παλαιστινιακών δυνάμεων απέναντι στο σχέδιο Νετανιάχου - Τραμπ για την προσάρτηση κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών και ειδικότερα της Δυτικής Όχθης το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Εκφράζουμε την ελπίδα ότι αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει σε εθνική συμφωνία, για την οποία εδώ και χρόνια εργάζεται η PLO και ο πρόεδρος Αμπάς. Η Παλαιστινιακή εθνική ενότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ για την επιτυχή έκβαση του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και πρέπει να βασίζεται στο στόχο για τη λύση δύο κρατών που θα ζουν ειρηνικά και τη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Λύση, που μπορεί να προκύψει μέσω της επανεκκίνησης της διαδικασίας ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ εμμένει «στην πάγια ελληνική θέση για λύση του Παλαιστινιακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, δηλαδή σε λύση δύο κρατών που πρέπει και μπορεί να ζήσουν ειρηνικά το ένα δίπλα στο άλλο με όρους ίσης ασφάλειας. Αυτό απαιτεί και το μακροχρόνιο συμφέρον του ίδιου του Ισραήλ και του λαού του. Το γεγονός ότι, τουλάχιστον προσωρινά, πάγωσε το σχέδιο προσάρτησης, αποτελεί νίκη της ειρηνικής, διπλωματικής "ιντιφάντα" που ανέπτυξε τις τελευταίες εβδομάδες η Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά καθοριστικά συνέβαλε σε αυτό και η κινητοποίηση των αριστερών και φιλειρηνικών δυνάμεων εντός του Ισραήλ».

«Καλούμε την κυβέρνηση της χώρας μας, αξιοποιώντας και την ευρωπαϊκή κοινή θέση, να ταχθεί με σαφήνεια κατά του σχεδίου προσάρτησης. Ασπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι το διεθνές δίκαιο, το οποίο οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε οπουδήποτε παραβιάζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οργανώνει σήμερα και σχετική διαμαρτυρία έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι ένα νέο ενωτικό κίνημα αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, στο οποίο καλούνται να συμβάλουν πρωτίστως οι φορείς της κοινωνίας, με πρώτη την Αυτοδιοίκηση», τονίζει το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.
Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις