Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε η πάγια θέση του κόμματος για μια δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού Ζητήματος, σύμφωνη με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση της λύσης δύο βιώσιμων Κρατών

Η κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στο Παλαιστινιακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε η πάγια θέση του κόμματος για μια δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού Ζητήματος, σύμφωνη με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση της λύσης δύο βιώσιμων Κρατών, με την  δημιουργία, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, ενός Παλαιστινιακού κράτους,  στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Στη συνάντηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν οι Νατάσα Θεοδωρακοπούλου και Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνες στην ΠΓ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς και οι συντονιστές του τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης, Πάνος Τριγάζης και Νεκτάριος Μπουγδάνης. 

Από το DFLP ήταν ο Ιμπραήμ Άχμεντ, μέλος του ΠΓ του DFLP, και ο Μυχιάρ Εκτάμι, μέλος της ΚΕ του κόμματος.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις