Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Ακαριαία αντίδραση του Ευ. Τσακαλώτου: / Ακαριαία αντίδραση του Ευ. Τσακαλώτου: Ακραία ρατσιστική και φασιστική η ομιλία Βελόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακαριαία αντίδραση του Ευ. Τσακαλώτου: / Ακαριαία αντίδραση του Ευ. Τσακαλώτου: Ακραία ρατσιστική και φασιστική η ομιλία Βελόπουλου

Την προστασία των Ελλήνων μουσουλμάνων και των μουσουλμάνων από τον ρατσιτσικό λόγο του Κυριάκου Βελόπουλου ζήτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το ελληνικό σύνταγμα αναγνωρίζει την ελευθερία της θρησκείας και ότι η ομιλία Βελόπουλου ήταν «ρατσιστική και φασιστική». Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσφύγει και στο ΕΣΡ ζητώντας να παρέμβει ώστε να μην εκπέμπεται ο ρατσιστικός και σεξιστικός λόγος από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατέφυγε χθες σε ακόμη ένα ισλαμοφοβικό παραλήρημα. «Εδώ μέσα πολλοί είναι λαθρολάγνοι, αγαπούν τον Ιμπραήμ και τον Χασάν» είπε και υποστήριξε ότι «κάνετε 'εμπλουτισμό' των κοινωνιών με τον Ιμπραήμ και τον Χασάν». «Εγώ θέλω την Ελλάδα χριστιανική, ορθόδοξη, ευρωπαϊκή και ανεκτική, όχι ισλαμική όμως» ανέφερε ο Κ. Βελόπουλος, υποστηρίζοντας ότι το Ισλάμ «δεν αφομοιώνεται από τον νομικό πολιτισμό, τα ήθη των δυτικών κοινωνιών», καθώς «δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικοθρησκευτική ιδεολογία».

«Όλοι αυτοί επιτίθενται εναντίον της Ορθοδοξίας, εναντίον του Χριστιανισμού. Όλοι οι άθεοι βρίσκουν τα μεμπτά του παπά, του μητροπολίτη κ.λπ. Δεν υπάρχουν μεμπτά για το Ισλάμ» ισχυρίστηκε ο Κ. Βελόπουλος και συνέχισε: «Δεν ξέρετε τι λέει το Ισλάμ για τους ομοφυλόφιλους; Κλείνετε τα μάτια σας; Δεν ξέρετε; Τους σκοτώνουν. Δεν το ξέρετε; Δεν ξέρετε τι λέει για τη γυναίκα, ότι πρέπει να φοράει μπούργκα, να της κάνουν κλειτοριδεκτομή;».

«Στοχοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα»

«Και οι βουλευτές, και το προεδρείο πρέπει να δείξουν σεβασμό στο δικό μας το σύνταγμα. Το δικό μας το σύνταγμα μιλάει για την ελευθερία της θρησκείας. Το δικό μας το σύνταγμα αναγνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την πολιτεία, που έχουν τη θρησκεία του Ισλάμ» τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος και υπογράμμισε: «Ακούσαμε μια ομιλία ακραία ρατσιστική και φασιστική, που στοχοποιεί τη δική μας τη μειονότητα και ανθρώπους που έχουν μια άλλη θρησκεία από την πλειονότητα. Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου πως είναι και υποχρέωση του προεδρείου να υποστηρίξει αυτές τις αρχές που είναι στο σύνταγμά μας».

Αλλά ο Κ. Βελόπουλος επέμεινε να προκαλεί: «Όταν κάνεις σε εξάχρονο παιδάκι κλειτοριδεκτομή, εγώ δεν μπορώ να συναινέσω. Αν στον Ευ. Τσακαλώτο αρέσει, δικαίωμά του. Εμένα δεν μου αρέσει. Αυτό είπα». «Εγώ δεν είμαι απάνθρωπος. Να σεβόμαστε τον άνθρωπο. Είναι βασικό συστατικό στοιχείο. Αν του αρέσει η κλειτοριδεκτομή, η μπούργκα και να πετάμε ομοφυλόφιλους από τα παράθυρα, είναι δικαίωμά του. Εγώ δεν το δέχομαι στην Ελλάδα, τελεία και παύλα» υποστήριξε.

«Οι ναζί για τους Εβραίους τα έλεγαν αυτά. Θα πρέπει να ντρέπεστε!» αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν νομίζω ότι ο Ευ. Τσακαλώτος είπε αυτό» σχολίασε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, δηλώνοντας όμως ότι «δεν θέλετε να διαγραφούν κάποιες λέξεις και το προεδρείο δεν τις διαγράφει και προχωράμε».

Ο Δ. Χατζηδάκης αντέδρασε για τη... Γερμανία

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Χατζηδάκης ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η αναφορά Βελόπουλου ότι η Γερμανία είναι «το μεγαλύτερο 'πλυντήριο' του κόσμου». «Δεν είναι καλό από το επίσημο βήμα της Βουλής να μιλάμε τόσο απαξιωτικά για μια χώρα που φιλοξενεί χιλιάδες Έλληνες και υπόλοιπους ανθρώπους, που δίνει ψωμί και εκπαιδεύει» είπε.

«Όταν βγαίνει η γερμανική αστυνομία και λέει ότι η Deutsche Bank είναι η πιο διεφθαρμένη τράπεζα της Ευρώπης, θα ανακαλέσω εγώ ότι η Γερμανία είναι το πιο διεφθαρμένο κράτος; Είστε με τα καλά σας; Ξέρετε τι μου λέτε; Εγώ ξέρω τη Γερμανία καλύτερα από εσάς. Εγώ ζω εκεί, γεννήθηκα, μεγάλωσα» απάντησε ο Κ. Βελόπουλος, επιμένοντας ότι «είναι η πλέον διεφθαρμένη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL