Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
14.2°C20.1°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.9°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.3°C17.7°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.8°C17.2°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.5°C18.5°C
0 BF 63%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ... / Τον Σεπτέμβριο ένα άλλο τοπίο θα υπάρχει...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ... / Τον Σεπτέμβριο ένα άλλο τοπίο θα υπάρχει...

Η πανδημία, δυστυχώς, αρχίζει και πάλι να δείχνει το απαίσιο πρόσωπό της και στην Ελλάδα. Οι κυβερνητικές συσκέψεις ξανάρχισαν χωρίς τον Τσιόδρα ή άλλους λοιμωξιολόγους (διότι, προφανώς, οι προτεραιότητες για το γκουβέρνο μας δεν είναι υγειονομικές, αλλά οικονομικές). Ο αριθμός των διασωληνωμένων έγινε και πάλι διψήφιος.

Και η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένοι να σχοινοβατούν στην κυριολεξία μεταξύ μιας τρομακτικής απειλής (το ξαναφούντωμα της πανδημίας), της απελπισίας εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολουμένων του τουρισμού και της εστίασης, της πίεσης των επιχειρηματιών να ανοίξει η αγορά όσο πιο πολύ γίνεται στους ξένους τουρίστες αλλά και 1 και πλέον εκατομμυρίου ανέργων. Και με το μέτωπο Ερντογάν να καίει...

Πώς αντιδρά η καλή μας κυβέρνηση; Έχοντας σταθερά στο μυαλό του την πραγματοποίηση εκλογών μέχρι το τέλος του 2020, ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ανάλογο του 1989 εις βάρος του βασικού του αντιπάλου. Του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και βασικών συνεργατών του (οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και κατά άλλων, όπως μας ψιθύρισε κάποιο πουλάκι...). Τα όσα γίνονται στη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανή.

Ολιστική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των πηγών του (ανθρώπους, οικονομικούς πόρους κ.λπ.) με χρήση όλων των τεχνολογικών και νομικών δυνατοτήτων που «στήνει» το επιτελικό κράτος. Περί αυτού πρόκειται. Και, φευ, όχι απλώς με τις ευλογίες, αλλά και με την κινητοποίηση δυνάμεων προς την ίδια κατεύθυνση από τη Φ. Γεννηματά

Το ίδιο παιχνίδι σε διαφορετικές κλίμακες «έπαιξαν» και έχασαν γιατί -πλην απροόπτου- είναι πολιτικά τελειωμένοι ο Τραμπ στις ΗΠΑ (η ήττα του είναι κοντά), ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία (με αντίπαλο τον Λούλα που είχε ρίξει στη φυλακή δεν έχει τύχη...), αλλά και ο πιο πονηρός όλων: ο Μπ.Τζόνσον, που βλέπει το Brexit του να κλονίζεται.

Η πιθανολογούμενη δεύτερη φάση της πανδημίας, αν είναι έντονη (κάτι που κάθε λογικός άνθρωπος απεύχεται), θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις σε όλον τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα. Δεν θα αλλάξει όμως την κατεύθυνσή τους... Γι’ αυτό κάποιες παροχές φαίνεται να είναι το εργαλείο που από το «βλέποντας» ο Κυρ. Μητσοτάκης θα περάσει στο... «κάνοντας».

ΥΓ.: Ο υπογράφων, κάνοντας χρήση της καλοκαιρινής του άδειας, θα λείψει τις επόμενες εβδομάδες. Καλό καλοκαίρι…

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL